.

Απόφαση Νομαρχιακού Συμβουλίου για ΜΠΕ Μαυροπηγής - Ποντοκώμης

To Νομαρχιακό Συμβούλιο Κοζάνης αναφορικά με τη ΜΠΕ Ποντοκώμης - Μαυροπηγής (αποκαλείται "μικρή μελέτη") αποφάσισε μετά από εξαντλητική διαδικασία 8 ωρών περίπου την αποδοχή της μελέτης μόνο στο κομμάτι που αφορά τα αγροκτήματα Ποντοκώμης - Μαυροπηγής με τους οικισμούς (περίπου 8.500 στρέμματα) από τα 12.000 περίπου νέα στρέμματα προς αδειοδότηση. Τα υπόλοιπα δεν τα κάνει αποδεκτά (περιλαμβάνει μέρος αγροκτημάτων Ασβεστόπετρας - Προαστείου) δεδομένου ότι αναμένεται η νέα Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων ("μεγάλη" ΜΠΕ) η οποία αναμένεται να έρθει το επόμενο διάστημα. Η απόφαση ψηφίστηκε ομόφωνα από τα παρόντα μέλη του Νομαρχιακού Συμβουλίου. Έγινε μεγάλη συζήτηση επίσης αναφορικά με την Ακρινή, όπου η ΜΠΕ δεν περιλάμβανε νέα χωράφια της αλλά μνημόνευε όλες τις προηγούμενες αδειοδοτήσεις. Όλοι συμμερίστηκαν την αγωνία των κατοίκων της Ακρινής θεωρώντας ότι πια είναι πολιτικό θέμα το ζήτημα της απεμπλοκής των μετεγκαταστάσεων.
Η ΜΠΕ συζητήθηκε παρουσία όλων των βουλευτων του ΠΑΣΟΚ, όλων των θεσμικών παραγόντων του λεκανοπεδίου και δόθηκε ο λόγος σε όλους όσους το ζήτησαν. Στην τελική απόφαση ήταν σύμφωνοι και οι εκπρόσωποι της Ακρινής και Προαστείου.
Σε ερώτημα μας εάν υπάρχει η δυνατότητα τεχνικά να γίνει διαχωρισμός της μελέτης ο ίδιος ο Νομάρχης και οι συνεργάτες του ανέφεραν πως είναι δυνατή και ότι είναι πια πολιτική απόφαση.

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου