.

Σπάρτακος: Έκτακτο Παράρτημα για απεργία

 ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΤΙΘΕΤΟΙ ΣΤΟ ΠΑΚΕΤΟ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ
 ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ
 ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ εκφράζει την πλήρη αντίθεσή του στο πακέτο μέτρων άγριας μονόπλευρης λιτότητας, που ανακοινώθηκε από την Κυβέρνηση.
Αντί να καταμεριστούν τα βάρη της εξόδου από την κρίση στους έχοντες και κατέχοντες, σ’αυτούς που μόνιμα και διαχρονικά φοροδιαφεύγουν, η Κυβέρνηση επέλεξε να φορτώσει το κόστος στα μόνιμα υποζύγια του προϋπολογισμού, στους εργαζόμενους και στους συνταξιούχους.
Είμαστε αντίθετοι στη μείωση των μισθών (κατά 7% για τη ΔΕΗ), γιατί πρόκειται για ωμή κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.
Είμαστε αντίθετοι στην περικοπή κατά 30% των δώρων Πάσχα – Χριστουγέννων και επιδόματος αδείας.
Είμαστε αντίθετοι στην περικοπή της “επιχορήγησης” στον ΟΑΠ/ΔΕΗ. Θυμίζουμε ότι ο ΤΑΠ/ΔΕΗ ΔΕΝ επιχορηγείται από τον κρατικό προϋπολογισμό. Έτσι όπως άλλωστε αναφέρει και η εισηγητική έκθεση του προϋπολογισμού του έτους 2010, το ποσό που διατίθεται για τον ΤΑΠ/ΔΕΗ (ΟΑΠ/ΔΕΗ) είναι αντιπαροχή έναντι της περιουσίας των εργαζομένων, με βάση το άρθρο 34 του Ν. 2773 του 1999, που ψηφίστηκε από το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων.
Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ θεωρεί ότι την κρίση πρέπει να την πληρώσουν αυτοί που τη δημιούργησαν και όχι οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι που δεν φταίνε σε τίποτα.
Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ καταγγέλλει τις πρακτικές αιφνιδιασμού από την Κυβέρνηση και καλεί
τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες να αγωνιστούμε για τα εργασιακά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα που πλήττονται βάναυσα.
Καλούμε τους εργαζόμενους να συμμετέχουν δυναμικά στην 24ωρη Απεργία που αποφάσισε έκτακτα το ΔΣ της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, αύριο Παρασκευή 5-3-2010.
Η 24ωρη είναι μόνο η αρχή!!!

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου