.

Επίκειται "σπάσιμο" της ΔΕΗ...

Από την Ημερησία [19.05.10] διαβάζουμε για την τοποθέτηση, στο Μεσογειακό Συνέδριο για την Ενέργεια, του προέδρου της ΔΕΗ Αρθούρου Ζερβού αναφορικά με τη θέση της ΔΕΗ για την αναδιάταξη της εταιρείας:
"δήλωσε ότι εξετάζεται το μοντέλο του διαχωρισμού των δραστηριοτήτων της εταιρίας, που υποχρεωτικά πρέπει να γίνει βάσει τόσο της ευρωπαϊκής οδηγίας για την απελευθέρωση της αγοράς όσο και των διαρθρωτικών αλλαγών που έχει συμφωνήσει η κυβέρνηση με την τρόικα ΕΕ, ΔΝΤ και ΕΚΤ.

Ο διαχωρισμός αφορά στο «σπάσιμο» της ΔΕΗ σε μία μητρική που θα ελέγχει την παραγωγή και την εμπορία και σε θυγατρικές για τη μεταφορά και τη διανομή. Οπως είπε η κυβέρνηση δεν έχει καταλήξει στο μοντέλο διαχωρισμύ που θα επιλέξει. Ιδιαίτερη σημασία ο κ . Ζερβός έδωσε στην συνεργασία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Δήλωσε μάλιστα ότι η ΔΕΗ είναι κοντά στο κλείσιμο συμφωνιών με δύο ομίλους του εξωτερικού για επενδύσεις σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Επίσης υπογράμμισε τη σημασία των επενδύσεων στα δίκτυα και είπε ότι θα χρειαστούν γύρω στο 1 δισ. επενδύσεις στα «εξυπνα» δίκτυα."

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου