.

Σπάρτακος για την οδηγία IPPC για τους βιομηχανικούς ρύπους

ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΜΟΔΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ Η ΟΔΗΓΙΑ IPPC ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΥΣ ΡΥΠΟΥΣ
ΦΙΛΙ ΖΩΗΣ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ, ΣΤΙΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΤΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΥ ΛΕΚΑΝΟΠΕΔΙΟΥ ΤΗΣ ΔΥΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Με έναν ¨ελιγμό¨ συμβιβαστικού χαρακτήρα, που μάλιστα υποστηρίχθηκε από όλες τις μεγάλες πολιτικές ομάδες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στον οποίο συνεισέφερε η κατάθεση της τροπολογίας του Ευρωβουλευτή κ. Σκυλακάκη, απετράπη η υιοθέτηση της αρχικής έκθεσης-πρότασης του Γερμανού Ευρωβουλευτή Krahmer, στην ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε από την Επιτροπή Περιβάλλοντος του Ευρωκοινοβουλίου, την Τρίτη 4 Μαΐου. Ένας συμβιβασμός που δίνει ανάσα ζωής στις λιγνιτικές μονάδες του Ενεργειακού Λεκανοπεδίου, αφού με την τελευταία αυτή διαδικασία το έτος 2016, που ήταν η αρχική πρόταση για να παύσουν να λειτουργούν οι μονάδες, παρατείνεται μέχρι το 2019-20.

Παράλληλα με τον συμβιβασμό, εξασφαλίστηκε η δυνατότητα της Ελλάδας να διαμορφώσει ένα Εθνικό Μεταβατικό Σχέδιο Περιβαλλοντικής Προσαρμογής των θερμοηλεκτρικών της μονάδων.

Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ από την πρώτη στιγμή, ως όφειλε, μαζί με τη ΓΕΝΟΠ, προσπάθησε με συνεχείς οχλήσεις και καίριες παρεμβάσεις προς κάθε κατεύθυνση, να συμβάλλει προς την θετικότερη εξέλιξη του θέματος αυτού. Παρά τον σημαντικό δείκτη δυσκολίας του όλου εγχειρήματος, φαίνεται πως η συλλογική προσπάθεια απέφερε τελικά τους πρώτους καρπούς. Όμως η μάχη θα κριθεί κατά τη διάρκεια της τελικής ψηφοφορίας στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου τον Ιούλιο του 2010.

Για τους λόγους αυτούς ΚΑΛΟΥΜΕ :
● Την Κυβέρνηση
● Την Υπουργό Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κα. Τίνα Μπιρμπίλη, να μην αφήσουν τον χρόνο μέχρι τον Ιούλιο να πάει χαμένος, αλλά από σήμερα, από τούτη τη στιγμή, να δώσουν τη μάχη, έτσι ώστε η κόκκινη γραμμή λειτουργίας για τις μονάδες να μην είναι λιγότερες από τις 20.000 ώρες (δίνοντας έτσι χρόνο ζωής ως το 2023), ενώ ως έτος για την κατάρτιση του Εθνικού Μεταβατικού Σχεδίου Περιβαλλοντικής Προσαρμογής να ¨κλειδώσει¨ η χρονιά του 2020.


ΕΝΑΣ ΑΚΟΜΑ ΑΓΩΝΑΣ ΚΕΡΔΗΘΗΚΕ. ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΑΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΑΝΑΣΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ, ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ, ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου