.

Αρθούρος Ζερβός: Ομιλία στον ΑΗΣ Πτολ/δας [18.06.10]

Η σημερινή μέρα είναι έντονα συγκινησιακή.

Είναι μια μέρα συμβολική όσο και ουσιαστική, όχι μόνο για τη ΔΕΗ αλλά και για ολόκληρη την Ελληνική Κοινωνία.

Σήμερα οι χιλιάδες εργαζόμενοι της ΔΕΗ και οι πολίτες της χώρας λένε αντίο σε μια παραγωγική μονάδα και ένα τεράστιο ευχαριστώ στους συνανθρώπους μας που αφιέρωσαν τη ζωή τους για τη λειτουργία της πρωτοπόρου για την εποχή της, Μονάδα 1 της Πτολεμαϊδας.

Η Μονάδα 1 της Πτολεμαίδας από το 1959 - σε μια κρίσιμη καμπή για την πορεία του Έθνους - συνέβαλε ουσιαστικά στον εξηλεκτρισμό της χώρας, αλλάζοντας για πάντα τον τρόπο ζωής των πολιτών και παράλληλα θέτοντας τα θεμέλια για την ανάπτυξη της Ελλάδας.

51 χρόνια μετά ο κύκλος ζωής της Μονάδας 1 ολοκληρώνεται, με την προσφορά της όμως να καταγράφεται στην ιστορία της χώρας.

Με την απόσυρση παλαιών λιγνιτικών μονάδων ανοίγουμε ως Επιχείρηση, κοινωνία αλλά και χώρα ένα νέο μεγάλο κεφάλαιο.

Η σημερινή μέρα σηματοδοτεί την απαρχή ενός νέου αναπτυξιακού και ενεργειακού μοντέλου, σύμφωνο με τις ανάγκες των κοινωνιών, και το οποίο διασφαλίζει ένα βιώσιμο και αναπτυξιακό μοντέλο για όλη την Ελλάδα.

Ένα μοντέλο το οποίο θα βασιστεί σε νέες θερμικές μονάδες - φιλικές προς το περιβάλλον, αλλά και με ορθολογική χρήση ενέργειας.

Θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω ότι, αποτελεί προσωπική δέσμευσή μου και πρωταρχικό μου μέλημα να προχωρήσουν όσο το δυνατό ταχύτερα οι διαδικασίες ολοκλήρωσης των διαγωνισμών Πτολεμαϊδα V και Μελίτη II και οι εργασίες κατασκευής των δύο Μονάδων.
Στη ΔΕΗ, με το υπό-αναθεώρηση Επιχειρησιακό Σχέδιο, ένας κύκλος κλείνει και ένα νέο κεφάλαιο ετοιμαζόμαστε να ανοίξουμε. Ένα κεφάλαιο δυναμικής αναπτυξιακής πορείας που θα ξαναδώσει όραμα, προοπτική και ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο.
Μαζί με την Ελληνική Κοινωνία, θέτουμε τις βάσεις για μια σταθερή και βιώσιμη ανάπτυξη για την Ελληνική οικονομία, δίνουμε νέες προοπτικές απασχόλησης, ενώ παράλληλα διασφαλίζουμε ένα νέο ενεργειακό σύγχρονο αναπτυξιακό μοντέλο σύμφωνα με τις επιταγές και ανάγκες της κοινωνίας που υπηρετούμε.

Κυρίες και Κύριοι,

Ανάμεσα μας βρίσκονται άνθρωποι που αφιέρωσαν την ζωή τους στην λειτουργία της Μονάδας 1, που συνέβαλαν από τα πρώτα βήματα στον εξηλεκτρισμό της χώρας. Επίσης σήμερα ανάμεσα μας βρίσκονται η σημερινή εκφραστές και οι τελευταίοι εργαζόμενοι στη Μονάδα 1 του ΑΗΣ Πτολεμαίδας που είχαν την ευκαιρία αλλά και το δύσκολο έργο να είναι οι συνεχιστές των προσπαθειών που ξεκίνησαν το 1959 στην Μονάδα 1.

Πρέπει και είμαι σίγουρος πως είστε υπερήφανοι για όλα αυτά που έχετε πετύχει και επιτρέψτε μου τόσο ως Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ αλλά και ως Έλληνας πολίτης να σας ευχαριστήσω θερμά για την τόσο σημαντική σας προσφορά η οποία και δεν θα ξεχαστεί ποτέ.

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου