.

Το φθινόπωρο ο διαγωνισμός της ΔΕΗ για πάρκο φωτοβολταϊκών 50 MW

Πηγή:Εφ.Εξπρές
ΣTON «αέρα» θα βρίσκεται έως τις 30 Σεπτεμβρίου ο διεθνής μειοδοτικός διαγωνισμός που δημοσίευσε χθες η ΔΕΗ - Ανανεώσιμες για τη μελέτη και κατασκευή ενός από τα μεγαλύτερα φωτοβολταϊκά πάρκα της Ευρώπης, ισχύος 50 MW στη Μεγαλόπολη.

Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 154 εκατ. ευρώ και ο μειοδότης θα πρέπει να παραδώσει το έργο με το κλειδί στο χέρι, αναλαμβάνοντας και την 5ετή συντήρηση, καθώς επίσης την κατασκευή υποσταθμού 150/20 KV, δύο μετασχηματιστών 40-50 MVA, την προμήθεια των φωτοβολταϊκών πάνελ, τους μετατροπείς βάσης κ.ά.
Το έργο συνολικής ισχύος 50 MW ανήκει στις δύο θυγατρικές της ΔΕΗ Ανανεώσιμες «Αρκαδικός Hλιος 1» 39 MW και «Αρκαδικός Hλιος 2» 11 MW και όταν θα τεθεί σε λειτουργία, τον Μάρτιο του 2012, όπως προβλέπεται από τους όρους της προκήρυξης, θα είναι ένα από τα 10 μεγαλύτερα στην Ευρώπη.

Τα δύο πάρκα θα κατασκευαστούν σε υψόμετρο 450 μέτρων και έχουν προδιαγραφές για να παράγουν 65.000 MWh τον χρόνο, που ισοδυναμεί με την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών 28.000 νοικοκυριών στη Μεγαλόπολη. Σε εμπορική λειτουργία θα τεθούν σε 14 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης, ενώ στη φάση κατασκευής θα δημιουργηθούν 150 νέες θέσεις εργασίας και κατά τη λειτουργία 30 μόνιμες θέσεις. Σε επίπεδο ανταποδοτικών οφελών, η ΔΕΗ Ανανεώσιμες έχει αναλάβει να δημιουργήσει έναν περιφερειακό δρόμο 2,5 χιλιομέτρων στην περιοχή της Μεγαλόπολης, να τοποθετήσει φωτοβολταϊκά σε σχολεία, καθώς επίσης να πραγματοποιήσει βελτιώσεις στον δημοτικό φωτισμό.

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου