.

Μιχάλης Παπαδόπουλος: Eρώτηση προς ΥΠΕΚΑ για ατμοηλεκτρικά εργοστάσια Δυτικής Μακεδονίας

Από την Επιτροπή Περιβάλλοντος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και με τη στήριξη όλων των μεγάλων πολιτικών ομάδων ψηφίστηκε αλλαγή της έκθεσης Krahmer με αποτέλεσμα να αποφευχθεί το κλείσιμο τεσσάρων τουλάχιστον μεγάλων εργοστασίων της ΔΕΗ στη Δυτική Μακεδονία τα οποία θα έπρεπε να κλείσουν ως το 2016.
Η Ελλάδα εξασφάλισε τη δυνατότητα παράτασης ως το 2020, ώστε να διαμορφώσει ένα εθνικό μεταβατικό σχέδιο περιβαλλοντικής προσαρμογής των ατμοηλεκτρικών της εργοστασίων.

Η ψήφιση αυτή είναι καθοριστική για την τελική ψηφοφορία στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τον Ιούλιο του 2010. Παράλληλα δημιουργούνται προϋποθέσεις ευνοϊκών διαπραγματεύσεων μεταξύ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου των Υπουργών για πρόσθετη παράταση των χρονικών ορίων.

Αποκτούμε έτσι τη χρονική άνεση για να προβούμε σε συγκεκριμένες επενδύσεις στις υφιστάμενες μονάδες που θα επιτρέψουν την απρόσκοπτη λειτουργία τους.

Κατόπιν τούτων ερωτάται η αρμόδια Υπουργός:

1) Προτίθεται να προχωρήσει στη μελέτη, εγκατάσταση και λειτουργία νέου αντιρρυπαντικού
εξοπλισμού σε παλαιές μονάδες;

2) Προτίθεται να προγραμματίσει την κατασκευή μονάδας αποθείωσης στον ΑΗΣ Αμυνταίου - Φιλώτα, ώστε να εξασφαλιστεί η λειτουργία του και μετά το 2020 και να μη χαθούν χιλιάδες θέσεις εργασίας άμεσες και έμμεσες;

Αθήνα 27/5/2010
Ο ερωτώντες Βουλευτές
Μιχάλης Παπαδόπουλος
Ευστάθιος Κωνσταντινίδης
Μιχαήλ Γιαννάκης

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου