.

Εργατική Αλληλεγγύη: Δελτίο τύπου 12.8.10

Στην Πτολεμαΐδα ξεκίνησε η διάσπαση της ΔΕΗ,
Ταλαιπωρούν εργαζόμενους γιατί ανήκουν σε άλλη διεύθυνση!

Εδώ και μέρες οι εργαζόμενοι στο διοικητήριο του ΛΚΔΜ που έχουν μειωμένο ωράριο κατά μια ώρα, σύμφωνα με το νόμο και τους κανονισμούς της επιχείρησης, υφίστανται αναίτια μια απαράδεκτη ταλαιπωρία που έχει συνέπειες και στους ίδιους και στα άτομα της οικογενείας τους και καταργείται η ουσία της χρήσης του μειωμένου ωραρίου.
Συγκεκριμένα εδώ και καιρό αυτοί οι συνάδελφοι μεταφέρονταν χωρίς κανένα πρόβλημα με λεωφορείο του ΑΗΣ Πτολεμαίδας που μπαίνει έτσι κι αλλιώς στο διοικητήριο για να με-ταφέρει τους συναδέλφους της βάρδιας του ΑΗΣ ΛΙΠΤΟΛ.
Μέχρι την προηγούμενη εβδομάδα που συνάδελφος οδηγός (άγνωστο σε μας αν με δική του πρωτοβουλία ή με εντολή ανωτέρου του) κατέβασε τους εργαζόμενους λέγοντας ότι δεν ανήκουν στο προσωπικό του ΑΗΣ και ας τους μεταφέρει ο διευθυντής του ΛΚΔΜ, επέστρεψε μάλιστα πίσω στο διοικητήριο εργαζόμενη ταλαιπωρώντας και τους άλλους συναδέλφους της βάρδιας. Έκτοτε το λεωφορείο δεν παίρνει αυτούς του συναδέλφους.
Διευκρινίζουμε ότι πρόκειται περίπου για 5 συναδέλφους-σσες, θέσεις υπάρχουν και ο οδηγός δεν επιβαρύνεται ούτε μέτρο για επιπλέων διαδρομή.
Η άποψή μας είναι ότι πρόκειται για ένα απλό ζήτημα που ταλαιπωρεί όμως πολλαπλάσια τους συγκεκριμένους συναδέλφους που δεν φταίνε σε τίποτα και πρέπει άμεσα να δοθεί λύση με συνεννόηση των δυο διευθύνσεων.
Μας δημιουργείται όμως η απορία ποιος είναι αυτός και για ποιο λόγο μπορεί να ταλαιπω-ρεί εργαζόμενους (με σοβαρά προβλήματα μάλιστα) γιατί θεωρεί ότι δεν έχει υποχρέωση να μεταφέρει εργαζόμενους της ΔΕΗ επειδή ανήκουν σε άλλη διεύθυνση και πρέπει, σ αυτά τα χρόνια της κρίσης και της προσπάθειας που καταβάλλεται από πολλές κατευθύνσεις να απαξιωθεί και να διαλυθεί η επιχείρηση, να βάζουμε επιπλέον οδηγούς και λεωφορεία;

Για το Δ.Σ
Ο Πρόεδρος Ο Γραμματέας

Πράσσος Στέφανος Δύντσικος Λάζαρος


Προς : 1. Διευθυντή ΑΗΣ Πτολεμαίδας κ. Παπαβραμίδη.
2. Α/Διευθυντή ΛΚΔΜ κ. Παλαβό

Κοινοποίηση: 1. Πρόεδρο ΔΕΗ Α.Ε κ. Ζερβό Αρθούρο
2. Γ/Διευθυντή ορυχείων κ. Νικολακάκο Παναγιώτη

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου