.

Ανακοίνωση ΔΕΚΕ Σπάρτακος

Η ΔΑΚΕ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΥΠΗΡΞΕ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΙΑΙΑ ΚΑΙ ΑΡΑΓΗΣ

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι

Το τελευταίο χρονικό διάστημα βαλλόμαστε ανηλεώς από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ κυρίως μέσα από μία σειρά αντιεργατικών και αντιασφαλιστικών νομοσχεδίων που στόχο έχουν να μας κάνουν φτωχότερους σαν εργαζόμενους, σαν συνταξιούχους.
Η εκδικητική διάθεση της Κυβέρνησης με τις ευλογίες της Τρόικας, χρειάζεται την παράταξη ενωμένη με μία ενιαία φωνή που μονοδιάστατα πρέπει να υποστηρίζει τα συμφέροντα των εργαζόμενων. Οι εργαζόμενοι πλέον –σε αυτή την πολύ κρίσιμη και δύσκολη καμπή- όχι απλά επιζητούν αλλά απαιτούν ΕΝΟΤΗΤΑ σε όλα τα επίπεδα. Οποιαδήποτε κίνηση και είναι πραγματικά δυσάρεστο κινήσεις όπως αυτή που τελευταία είδε το φως της δημοσιότητας, να χαρακτηρίζονται ως Πρωτοβουλίες με στόχο την διάσπαση της παράταξης της ΔΑΚΕ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ είναι καταδικαστέα από όλους τους εργαζόμενους οι οποίοι μπορούν να αντιληφθεί την σοβαρότητα μιας κατάστασης που δεν υπόκειται σε χρώματα, κόμματα, παρατάξεις, συμφέροντα.
Οι εργαζόμενοι, ειδικά αυτή τη περίοδο, είναι επικεντρωμένοι στα καυτά ζητήματα που τους απασχολούν και επηρεάζουν την καθημερινότητά τους σε προσωπικό και εργασιακό επίπεδο. Το να έρχονται αντιμέτωποι με την κάθε κίνηση ανασφάλειας και ανάγκη αυτόεπιβεβαίωσης του κάθε ενός τυχάρπαστου που αρέσκεται στο να αυτοεπικαλείται και να τον αποκαλούν Συνδικαλιστή, είναι κάτι που όχι μόνο τους έχει κουράσει αλλά που το έχουν καταδικάσει άμα τη γενέσει του.
Πρόκειται για αυτούς που το μόνο μέλημά τους είναι η ικανοποίηση των προσωπικών τους φιλοδοξιών, των ύπουλων και ανήθικων πολλές φορές βλέψεών τους αδιαφορώντας φυσικά για το κοινό καλό το οποίο μόνο επικαλούνται στην απέλπιδα προσπάθεια που καταβάλουν για να γίνουν αρεστοί και να αναρριχηθούν έρποντας και γλύφοντας.
Ματαίως όμως γιατί οι εργαζόμενοι γνωρίζουν, ξέρουν, κρίνουν και κατακρίνουν.
Σε αυτούς λοιπόν που αγνοούν και αδιαφορούν για τα προβλήματά σας αντιδράστε όπως τους αξίζει: περιφρονήστε τους.
Γυρίστε τους την πλάτη.
Αποδείξτε τους ότι δεν είστε αυτοί που νομίζουν, τα έρμαια δηλαδή των ευκαιριακών καταστάσεων, τα πειθήνια όντα, οι εύκολοι στόχοι.
Η φιλοσοφία του συνδικαλιστικού κινήματος ανέκαθεν είχε να κάνει με το τι οφείλεις να πράττεις για το κοινό συμφέρον και όχι να λειτουργείς ανάλογα με το ποιο είναι το συμφέρον σου.
Δεν αναγνωρίζουμε και δεν υποκύπτουμε σε αυτή τη λογική του παραλόγου.
Δεν το πράξαμε και δε θα το πράξουμε ποτέ.
Η ΔΑΚΕ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ υφίσταται υπό τις αρχές και την ηθική που κατ΄ αρχήν το καταστατικό της και οι εργαζόμενοι επιτάσσουν, επιβάλλουν και απαιτούν.
Είναι αυτή η ΔΑΚΕ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ που διαχρονικά έδωσε αγώνες και κέρδισε μάχες και διαμηνύει προς κάθε εργαζόμενο πως δε θα επιτρέψει να εισέλθουν στους κόλπους της και να κλονίσουν την υγιή της δομή παρασιτικά στοιχεία, ευκαιριακοί ψευτοσυνδικαλιστές και καιροσκόποι.
Η ΔΑΚΕ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ δεν έχει σαθρά παρακλάδια και αρρωστημένες ρίζες.
Είναι μία.
Ενιαία, δυνατή με προοπτικές και απόλυτη ευθύνη των πράξεών της μπορεί και συνδιαμορφώνει, μαζί με τις υπόλοιπες παρατάξεις που λειτουργούν στο σωματείο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, την στρατηγική για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των σοβαρότατων προβλημάτων που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε.
Όταν παρέστη ανάγκη, για να μπορέσουμε να διαφυλάξουμε την παράταξη και να διατηρήσουμε τον ακραιφνή της χαρακτήρα, αποβάλλαμε κάθε στοιχείο που νόμιζαν ότι θα μπορούσε να την κλονίσει.
Το ίδιο θα κάνουμε και για την συνέχεια.
Όλοι μαζί, σαν μία γροθιά, δυνατά και αποτελεσματικά θα τους απομονώσουμε για να μπορέσουμε να ασχοληθούμε με τα πραγματικά προβλήματα, με τους αντιεργατικούς και αντιασφαλιστικούς Νόμους της Κυβέρνησης
Για εμάς όσοι προσπαθούν να δημιουργήσουν εντυπώσεις και να αποπροσανατολίσουν τους εργαζόμενους με πλάνη και ψεύδη δεν αποτελούν πρόβλημα.
Απλά αποτελούν, ήδη, παρελθόν.
Τους αφήνουμε στην απομόνωση του χθες γιατί σήμερα έχουμε πολύ δουλειά να κάνουμε και ήδη ο χρόνος που σπαταλήσαμε ήταν πολύτιμος και ας το βάλουν καλά στο μυαλό τους ότι :
Δ-εν Α-νεχόμαστε Κ-ανέναν Ε-πισφαλή .-

Γραμματέας Συντονιστικού Α. Γραμματέας Συντονιστικού
Βασιλειάδης Κωνσταντίνος Καζαντζίδης Κωνσταντίνος

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου