.

Λάζαρος Μαλούτας: Όχι στην απαξίωση της ΔΕΗ

Το τελευταίο διάστημα έρχεται και επανέρχεται στη δημοσιότητα το θέμα της επιβαλλόμενης πώλησης του 40% των λιγνιτικών και υδροηλεκτρικών μονάδων της ΔΕΗ, προκειμένου να απελευθερωθεί η αγορά ενέργειας στη χώρα μας.Ο Νομός Κοζάνης, η Δυτική Μακεδονία, έχουν πληρώσει βαρύ τίμημα για τις ανάγκες εξηλεκτρισμού της χώρας.

Η περιοχή μας συνεχίζει να πληρώνει το βαρύ τίμημα της ανάπτυξης της χώρας και της ΔΕΗ Α.Ε. υφιστάμενη τα σοβαρά περιβαλλοντικά προβλήματα, που συνεπάγονται η εξόρυξη και καύση του λιγνίτη. Το κλίμα της περιοχής υπέστη , λόγω και των υδροηλεκτρικών μονάδων, σοβαρότατη μετάλλαξη.

Ο λαός της περιοχής, οι κάτοικοι των Ενεργειακών Δήμων, συναινούν στην αξιοποίηση του τεράστιου εθνικού κεφαλαίου του λιγνίτη της περιοχής αντιλαμβανόμενοι τη συμβολή του στην ανάπτυξη της πατρίδας μας από μία Δημόσια Επιχείρηση.

Τα αναξιοποίητα λιγνιτικά αποθέματα της πατρίδας μας και το πλούσιο υδατικό δυναμικό της αποτελούν πεδίον δόξης λαμπρό για ιδιωτικές επενδύσεις.

Οι κάτοικοι της περιοχής, ο Δήμος Κοζάνης σήμερα, ο νέος διευρυμένος Δήμος Κοζάνης που θα αποτελεί τον μεγαλύτερο ενεργειακό Δήμο της Ελλάδας αύριο, είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε τον δημόσιο πλούτο της περιοχής μας και να μην επιτρέψουμε την απαξίωση της ΔΕΗ.


Ο Δήμαρχος Κοζάνης
Λάζαρος Μαλούτας

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου