.

22η ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ: ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΗΜΕΡΑ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ


22 Σεπτεμβρίου 2010 - " Ευρωπαϊκή Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο " - Ο Δήμος Κοζάνης συμμετέχει ενεργά στον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Ημέρας Χωρίς Αυτοκίνητο, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της εκστρατείας για την προώθηση φιλικότερων προς το περιβάλλον τρόπων μετακίνησης.


Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο πρωτοξεκίνησε στη Γαλλία το 1998 και καθιερώθηκε σε πανευρωπαϊκή κλίμακα με απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής το 2000. Στον εορτασμό συμμετέχουν 1500 πόλεις της Ευρώπης.

Στην πόλη της Κοζάνης, την Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010 θα λειτουργήσει σταντ ενημέρωσης, στο χώρο της κεντρικής πλατείας, από όπου οι πολίτες θα πληροφορούνται για τον χαρακτήρα της «Ημέρας χωρίς αυτοκίνητο» καθώς και για τα οφέλη της μετακίνησης χωρίς αυτό.

Στο πλαίσιο της ενημέρωσης, τα παιδιά της έκτης τάξης του Δημοτικού Σχολείου «Χαρίσιος Μούκας», θα βρεθούν την Τετάρτη στις 10.00 π.μ στην κεντρική πλατεία, όπου ο γιατρός του Δήμου κ. Χαρίσιος Χαρσός, θα τους αναλύσει τα οφέλη του βαδίσματος

Επιπροσθέτως, με πρωτοβουλία του Δήμου Κοζάνης η μετακίνηση στην πόλη θα γίνεται δωρεάν με τα mini-bus.

Η Δημοτική Αρχή καλεί όλους τους πολίτες να αφήσουν το αυτοκίνητο στο σπίτι και να μετακινηθούν την ημέρα αυτή με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου