.

Σύσκεψη στη Νομαρχία για το ρήγμα της Μαυροπηγής

Έκτακτη σύσκεψη συγκάλεσε ο Νομάρχης Κοζάνης Γιώργος Δακής την Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2010 στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κοζάνης, μετά την επέκταση του ρήγματος Μαυροπηγής.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο αρμόδιος Αντινομάρχης Γιάννης Σόκουτης, ο Διευθυντής του ΙΓΜΕ κ. Νικολάου, το στέλεχος του ΙΓΜΕ κ. Πάσχος, ο Διευθυντής των Τεχνικών Υπηρεσιών της Ν.Α. Κοζάνης Κώστας Γρίβας και ο Προϊστάμενος ΠΣΕΑ της Ν.Α. Κοζάνης Μάκης Ασλανίδης.
Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης εξετάστηκαν τα νέα δεδομένα που δημιουργήθηκαν στην περιοχή με την επέκταση του ρήγματος και αποφασίστηκαν τα άμεσα και μεσοπρόθεσμα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την προστασία του οικισμού της Μαυροπηγής.
Ο κ. Νομάρχης έδωσε εντολή να γίνουν άμεσα δύο (2) γεωτρήσεις πλησίον του οικισμού και να τοποθετηθούν κλισιόμετρα και δείκτες για την παρακολούθηση του φαινομένου. Επίσης θα γίνουν οι απαραίτητες τοπογραφικές εργασίες για την παρακολούθηση των μετατοπίσεων των θέσεων ελέγχου, που θα καθορίσει το ΙΓΜΕ.
Ακόμη θα γίνει ειδική μελέτη για τα αίτια που μπορεί να προκαλούν τη ρηγμάτωση του εδάφους για την οριστική αντιμετώπιση του φαινομένου.
Όπως τόνισαν τα στελέχη του ΙΓΜΕ, που πραγματοποίησαν αυτοψία στην περιοχή, δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή άμεσος κίνδυνος για τον οικισμό, όμως επειδή το φαινόμενο είναι σε εξέλιξη χρειάζεται άμεση και στενή παρακολούθηση για κάθε ενδεχόμενο.
Ο κ. Νομάρχης με επιστολή του ζητά από τα αρμόδια Υπουργεία τη λήψη όλων των ενδεικνυόμενων μέτρων, ώστε να προληφθεί κάθε κίνδυνος και δυσάρεστη συνέπεια για τον οικισμό Μαυροπηγής.

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου