.

Να Λυθεί ΤΩΡΑ το Πρόβλημα στη Διοίκηση της ΔΕΗ

Αναδημοσίευση: www.energia.gr

Η μεγαλύτερη βιομηχανική επιχείρηση της χώρας που απασχολεί πάνω από 20.000 εργαζόμενους και βρίσκεται μπροστά στην κρισιμότερη καμπή της ιστορίας της, δεν είναι δυνατό να μην μπορεί ουσιαστικά να διοικηθεί, λόγω μιας εσωτερικής διαμάχης. Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος κ. Αρθούρος Ζερβός έχει ξεκαθαρίσει ότι, αν δεν λυθεί το πρόβλημα, παραιτείται, Να δοθεί, λοιπόν, λύση ΕΔΩ και ΤΩΡΑ, οποιαδήποτε άλλη καθυστέρηση μπορεί να είναι καταστροφική για την ΔΕΗ.

Όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά... Μόνο που στην περίπτωση της ΔΕΗ, μιλάμε για πραγματική πυρκαγιά που κινδυνεύει να κατακάψει τον οργανισμό της μεγαλύτερης βιομηχανικής επιχείρησης της χώρας, σε μία περίοδο τόσο κρίσιμη για την ίδια και την οικονομία μας.

Η αποκάλυψη της κυριακάτικης εφημερίδας “Πρώτο Θέμα” περί υποβολής παραίτησης από τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο κ. Αρθούρο Ζερβό μπορεί, μεν, να διαψεύσθηκε αργά το απόγευμα της Δευτέρας με προσωπική δήλωση του εκπροσώπου της ΔΕΗ κ. Κίμωνα Στεριώτη στο ΑΠΕ, ωστόσο έρχεται να αναδείξει το μείζον εσωτερικό πρόβλημα που κατατρώει τα σωθικά της ΔΕΗ, μιας επιχείρησης που ουσιαστικά δεν μπορεί να διοικηθεί, λόγω του αγεφύρωτου χάσματος ανάμεσα στον μάνατζερ και τον αναπληρωτή του κ. Απόστολο Μπαράτση.

O κ.Μπαράτσης είναι σαφές ότι εκπροσωπεί ένα παραδοσιακό κομμάτι του “βαθέος ΠΑΣΟΚ”, όπως ο ίδιος αρέσκεται να λέει. Τον συνοδεύει η φήμη ότι συνδέεται με ιδιαίτερα στενή σχέση με πρόσωπο του άμεσου πρωθυπουργικού περιβάλλοντος καθώς και ότι πρεσβεύει μία άποψη υπέρ μιας πιο ελεύθερης λειτουργίας στην αγορά ηλεκτρισμού.

Ο κ.Ζερβός είναι πρόσωπο της απολύτου εμπιστοσύνης της υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κας. Τίνας Μπιρμπίλη, θεωρείται ότι ανήκει στην ευρύτερη “συνασπισμιακή” Αριστερά και έχοντας ακολουθήσει μία πολιτική ήπιων τόνων, αλλά σαφέστατα προσανατολισμένη υπέρ της διατήρησης του δημόσιου χαρακτήρα της ΔΕΗ, έχει κερδίσει την υποστήριξη της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ.

Οι δύο εμφανίζονται να ακολουθούν μία τελείως διαφορετική πορεία στην επιχείρηση με την πρόσφατη κόντρα για το θέμα της εξαγοράς των αιολικών της BCI να αποτελεί απλώς μία κορυφή του παγόβουνου.

Γνωρίζουμε από πηγή που δεν μπορεί να αμφισβητηθεί ότι ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης μπορεί (τονίζουμε αυτό το “ΜΠΟΡΕΙ”…) να μην έχει ακόμη επιδώσει επιστολή παραίτησης, ωστόσο ο ίδιος έχει καταστήσει σαφές ότι αυτή είναι ...έτοιμη προς ενεργοποίηση, σε περίπτωση που δεν λυθεί άμεσα και οριστικά το πρόβλημα με την εσωτερική αντιπολίτευση.

“Η ΔΕΗ, σε μία ιδιαίτερα κρίσιμη καμπή της ιστορίας της, με ανοικτά μέτωπα στην λειτουργία της αγοράς ηλεκτρισμού, στο αναπτυξιακό της πλάνο και στην ίδια τη διατήρηση υπό την κατοχή της του εργοστασιακού δυναμικού, δεν μπορεί να διοικηθεί! Και δεν είναι δυνατό να μην μπορεί να διοικηθεί...”, ξεκαθαρίζει η ίδια πηγή που γνωρίζει με τον πλέον άμεσο τρόπο τις απόψεις του μάνατζερ της επιχείρησης.

Ο κ.Ζερβός, προφανώς αντιλαμβανόμενος το ευαίσθητο και της περιόδου, λόγω των αυτοδιοικητικών εκλογών, δεν πρόκειται να δημοσιοποιήσει αυτές τις ημέρες προθέσεις ή να προβεί σε κινήσεις. Όπως όμως γνωρίζει το energia gr. , ο ίδιος έχει ζητήσει συνάντηση από την υπουργό, προκειμένου να ξεκαθαρίσει το σκηνικό.

Η συνάντηση αυτή πρέπει να γίνει ΑΜΕΣΑ και να δοθεί ΟΡΙΣΤΙΚΗ λύση για την επιχείρηση. Η παράταση της συγκεκριμένης εκκρεμότητας είναι αδιανόητη για το μέγεθος και την σημασία της ΔΕΗ στην ελληνική οικονομία και κοινωνία.

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου