.

Εφαρμογές ξηρής αποθείωσης

Με πλήρη επιτυχία στέφθηκαν οι δοκιμές εφαρμογής ξηρής αποθείωσης της εταιρίας CaO Hellas, στη γραμή παραγωγής 3.1 του ατμοηλεκτρικού σταθμού Αγίου Δημητρίου. Οπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση, η διοίκηση της ΔΕΗ ΑΕ έχει καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να βρεθεί μία λύση στο μείζον πρόβλημα της περιβαλλοντικής διαχείρισης των βλαβερών ρύπων που προκύπτουν από την καύση λιγνίτη.

Ετσι, λοιπόν, σε συνεργασία της CaO Hellas με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, έγιναν δοκιμές και μελέτες για τις δυνατότητες ξηρής αποθείωσης με τη σειρά εξειδικευμένων περιβαλλοντικών προϊόντων με την ονομασία Greenlime και αποτελέσματα άκρως επιτυχημένα και ελπιδοφόρα. Τα καινοτόμα προϊόντα Greenlime, προστίθεται στην ίδια ανακοίνωση, βασίζονται στη συνδυασμένη χημική δράση της ασβέστου και της προσροφητικής ικανότητας πρόσθετων ουσιών, παραγόμενων με ειδικές τεχνικές διαδικασίες.

Η CaO Hellas είναι η μεγαλύτερη εταιρία παραγωγής εξειδικευμένων προϊόντων οξειδίου του ασβεστίου στα Βαλκάνια, με έδρα τη Θεσσαλονίκη και εγκαταστάσεις σε Θεσσαλονίκη, Βόλο και Φλώρινα.

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου