.

Ένωση: Λιγνίτης ο μαύρος χρυσός της χώρας

Για πάνω από 55 χρόνια η ΔΕΗ, χάρη στον λιγνίτη, παρέχει στους Έλληνες καταναλωτές την πιο φθηνή κιλοβατώρα σε όλη την Ευρώπη.
H xώρα μας είναι 5η στον κόσμο σε παραγωγή λιγνίτη.
Αυτός ο υπόγειος πλούτος « Ο Μαύρος Χρυσός » αποτελεί για την ΔΕΗ την πρώτη υλη για την παραγωγή φθηνής ηλεκτρικής KWH για την χώρα μας.
Δεν είναι λοιπόν τυχαίο που τα ιδιωτικά συμφέροντα θέλοντας να κερδοσκοπήσουν σε βάρος της επιχείρησης και του Ελληνικού λαού ασκούν πίεση στην κυβέρνηση για την πώληση – παραχώρηση του 40% της λιγνιτικής παραγωγής.
Η απόφαση της κ. Μπιρμίλη και της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ για την πώληση – παραχώρηση του 40% δημιούργησε αναστάτωση στο συνδικαλιστικό κίνημα, στις τοπικές κοινωνίες αλλά και στους εργαζόμενους της ΔΕΗ γιατί πουθενά στο Μνημόνιο δεν αναφέρεται για πώληση – παραχώρηση μονάδων της ΔΕΗ.
Αυτό το σενάριο το έχουν δημιουργήσει κάποιοι κύκλοι μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων που θέλουν να πάρουν το μεγάλο κομμάτι από την
« πίτα » που λέγεται ΕΝΕΡΓΕΙΑ.
Θέλουν να διαλύσουν την μεγαλύτερη και μόνη κερδοφόρα επιχείρηση της χώρας που δημιουργήθηκε από το υστέρημα του Ελληνικού λαού.
Εάν παραχωρηθεί το 40% στους ιδιώτες τότε το μόνο σίγουρο είναι ότι, ο Έλληνας καταναλωτής θα πληρώνει πολύ πιο ακριβό το ρεύμα.
Η πώληση - παραχώρηση των μονάδων θα δημιουργήσει την απογύμνωση της επιχείρησης, θα χαθούν θέσεις εργασίας, και παράλληλα τεχνογνωσίας.
Η τοπική αγορά θα οδηγηθεί σε οικονομικό μαρασμό, και μάλιστα σε αυτή την χρονική στιγμή, που τόσο ανάγκη υπάρχει για οικονομική τόνωση στην Ελληνική κοινωνία.
Εάν οι ιδιώτες θέλουν να γίνουν ανταγωνιστικοί και να αποκτήσουν πρόσβαση σ΄αυτό το φθηνό καύσιμο που λέγεται λιγνίτης, στην Δράμα, και την Ελλασόνα σύμφωνα με γεωλογικές εύρενες, υπάρχουν εκατομμύρια τόνοι λιγνίτη.
Ιδού Πεδίον Δόξης Λαμπρό, να επενδύσουν οι ιδιώτες εκεί, να βάλουν από τα δικά τους χρήματα να κατασκευάσουν νέες λιγνιτικές μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, να διανοίξουν νέα ορυχεία, να προσφέρουν ανάπτυξη στις περιοχές αυτές, να δώσουν νέες θέσεις εργασίας στις τοπικές κοινωνίες και όχι να πάρουν από τις ήδη υπάρχουσες λιγνιτικές μονάδες το 40%.
Την απελευθέρωση με ίσους όρους χωρίς προνομιακή μεταχείριση υπέρ των ιδιωτών και με την διασφάλιση της φθηνής ΚWΗ για τον Έλληνα καταναλωτή εμείς σαν συνδικαλιστικό κίνημα δεν την φοβόμαστε.
Δεν μπορούμε όμως να ανεχτούμε άνισους όρους σε βάρος της ΔΕΗ και:
Καλούμε τον πρωθυπουργό της χώρας να υλοποιήσει τις προεκλογικές του δεσμεύσεις ότι η ΔΕΗ δεν πωλείται, δεν ιδιωτικοποιείται και παραμένει Δημόσια Επιχείρηση με ποσοστό 51% στο Κράτος.
Σε αντίθετη περίπτωση το συνδικαλιστικό κίνημα θα είναι παρών.

Θα κάνουμε τα πάντα να προασπίσουμε τα συμφέροντα της ΔΕΗ.
Το χρωστάμε στον εαυτό μας το χρωστάμε στις οικογένειες μας.

Εμείς μένουμε σταθερά στο σύνθημά μας :

ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ ΚΑΙ
ΔΕΝ ΠΟΥΛΙΟΜΑΣΤΕ

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου