.

Μαχαίρι και σε ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ

Αναδημοσίευση: www.nooz.gr

Μισθολογικό μαχαίρι και στις εισηγμένες ΔΕΚΟ καθώς ο υπουργός Οικονομικών, από το βήμα της βουλής, ξεκαθάρισε ότι ανάλογες κινήσεις πρέπει να γίνουν και σε αυτές τις επιχειρήσεις στις οποίες το Δημόσιο είναι μεγαλομέτοχος. Μερικές από αυτές: η ΔΕΗ, ο ΟΠΑΠ, τα ΕΛΠΕ, η ΕΥΔΑΠ και ο ΟΤΕ

Μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου θα αποστείλει επιστολή στις διοικήσεις των εισηγμένων ΔΕΚΟ, με την οποία θα τις καλεί να κάνουν «ανάλογες κινήσεις». «Και οι εισηγμένες πρέπει να προσφέρουν στην προσπάθεια εξορθολογισμού», δήλωσε ο κ. Παπακωνσταντίνου.

ΟΙ εργαζόμενοι στις εισηγμένες ΔΕΚΟ και κυρίως στη ΔΕΗ απειλούν με μπαράζ κινητοποιήσεων. "Είμαστε έτοιμοι για όλα" προειδοποιούν, υποστηρίζοντας ότι σε μια κερδοφόρα επιχείρηση, όπως η ΔΕΗ, μέρος των κερδών καταλήγει όχι στο κράτος αλλά στις τσέπες των μετόχων.

Να υπενθυμίσουμε ότι το νομοσχέδιο για τις μη εισηγμένες πλαφόν προβλέπει πλαφόν 4.000 ευρώ στους μεικτούς μισθούς των εργαζομένων, εξαιρουμένου του ανώτατου διοικητικού προσωπικού. Επίσης προβλέπεται μέγιστη μείωση 25% στις αποδοχές, ενώ μαχαίρι 10% θα πέσει στις αποδοχές άνω των 1800 ευρώ, τις οποίες λαμβάνουν το 89% του προσωπικού.

Οι συνδικαλιστές έχουν προειδοποιήσει με δυναμικές κινητοποιήσεις αν το σχέδιο για τις ΔΕΚΟ επεκταθεί και στις εισηγμένες.

Σημειώνεται ότι και η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ συμμετέχει στην τρίωρη στάση εργασίας της Τρίτης 14 Δεκεμβρίου 12:00-15:00 μμ.Οι εργαζόμενοι σημειώνουν ότι ''είναι πρόκληση να χρεώνουν έλλειμμα κοινωνικής ευαισθησίας στην ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ και ότι οι εργαζόμενοι στα ορυχεία στις στοές και στους πυλώνες νυχθημερόν προκαλούν το δημόσιο αίσθημα''.

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου