.

Η ΔΕΗ αντιμέτωπη με τον διογκωμένο όγκο των απλήρωτων λογαριασμών

Αναδημοσίευση: express.gr .

ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ συνεχώς ο όγκος των απλήρωτων λογαριασμών της ΔΕΗ με αποτέλεσμα να δημιουργούνται κίνδυνοι για τη ρευστότητα της επιχείρησης. Η ΔΕΗ εφέτος, για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, βρίσκεται αντιμέτωπη με σοβαρές καθυστερήσεις στην αποπληρωμή οφειλών από καταναλωτές κάθε κατηγορίας με αποτέλεσμα να έχουν δοθεί σαφείς εντολές να ακολουθείται αυστηρά ο σχετικός κανονισμός και να διακόπτεται η ηλεκτροδότηση. Πληροφορίες αναφέρουν ότι στο σύνολο των 7 εκατομμυρίων μετρητών ηλεκτρικού ρεύματος οι απλήρωτοι φθάνουν το 10%-12%, ποσοστό που αντιστοιχεί σε περίπου 700.000 συνδέσεις.

Σύμφωνα με τι ίδιες πηγές, το αποδεκτό ποσοστό καθυστέρησης, ώστε να διασφαλίζεται η ομαλότητα στις χρηματοροές της επιχείρησης, είναι το 2%-2,5% του συνόλου των συνδέσεων. Το ποσοστό αυτό έχει ήδη ξεπεραστεί κατά πολύ, με αποτέλεσμα οι αρμόδιες υπηρεσίες της ΔΕΗ να προχωρούν σε διακοπή των ηλεκτροδοτήσεων μετά την αποστολή προειδοποίησης, εφαρμόζοντας όσα προβλέπουν τα σχετικά συμβόλαια σύνδεσης. Η έκταση του φαινομένου αποδεικνύεται και από την επιστολή του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά προς τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ Αρθούρο Ζερβό. Ο Σύλλογος στην επιστολή του μιλά για διαμαρτυρίες μελών του, μετά την αιφνίδια αποξήλωση ρολογιών της ΔΕΗ, λόγω απλήρωτων λογαριασμών. Δηλώνει, δε, τον έντονο προβληματισμό του για το μέγεθος των ημερήσιων εντολών διακοπής ρεύματος στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά, σημειώνοντας ότι «το πλήγμα που δέχονται οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις από τη διακοπή του ρεύματος είναι ανυπολόγιστο και οι επιπτώσεις από τη συγκεκριμένη τακτική της ΔΕΗ καταστροφικές».

Απαντώντας, η διοίκηση της ΔΕΗ με γραπτή ανακοίνωσή της σημειώνει ότι από τις αρμόδιες υπηρεσίες διαπιστώνεται πως ακολουθείται η συνήθης πρακτική για τους απλήρωτους λογαριασμούς και δεν έχει αλλάξει σε τίποτα η σχετική πολιτική.

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου