.

Αποχώρηση της Verbunb από την Ελληνική Αγορά


Αναδημοσίευση: www.energia.gr .

Αποχωρεί από την ελληνική αγορά η αυστριακή Verbund , η οποία μαζί με την ελληνική Energa του Α. Φλώρου είχαν δημιουργήσει την Verbund -Energa , την εταιρία που ουσιαστικά «εγκαινίασε» πέρυσι την έναρξη της λειτουργίας της λιανικής αγοράς ηλεκτρισμού, αποσπώντας πελάτες από τη ΔΕΗ, με τις υψηλές εκπτώσεις που ξεκίνησε να δίνει.

Ωστόσο, μια σειρά από προβλήματα που δημιουργήθηκαν στη συνέχεια, με κορυφαίο, τις χρεώσεις ΥΚΩ, για τις οποίες η εταιρία προσέφυγε στο ΣτΕ, φαίνεται ότι κατέστησε ασύμφορη τη δραστηριότητα της Verbund -Energa στην αγορά, με συνέπεια ο αυστριακός μέτοχος να αποφασίσει την αποχώρηση του. Ενδεχομένως, να συνέβαλε σε αυτό και το γεγονός ότι δεν απέδωσαν οι προσπάθειες συνεργασίας με ελληνικές ενεργειακές εταιρίες, όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το energia .

Ήδη, η εταιρία έχει καταθέσει αίτηση στη ΡΑΕ για την τροποποίηση της άδειας προμήθειας που κατέχει, για ισχύ 600 MW , καθώς έχει αλλάξει τόσο η μετοχική σύνθεση της, όσο και η επωνυμία της. Πιο συγκεκριμένα, στη νέα πλέον Energa Power Trading ΑΕ συμμετέχουν με ποσοστό 55% η Herimor Holdings Ltd και με 45% η Energa ΑΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του energia , καθώς δεν υπήρξε καμία επιβεβαίωση ή σχόλιο από την πλευρά της Energa , η νέα εταιρία θα αποτελεί μια «ελληνική πρόταση» για τη δραστηριοποίηση της εκ νέου στη λιανική αγορά. Ζητούμενο πλέον είναι η γνωμοδότηση της ΡΑΕ στην αίτηση της εταιρίας, για να υπάρξουν προφανώς και οι επίσημες ανακοινώσεις. Η Ρυθμιστική Αρχή δίνει περιθώριο ως τις 21 Δεκεμβρίου, για την υποβολή αιτιολογημένων αντιρρήσεων, προκειμένου στη συνέχεια να προχωρήσει στο διαδικαστικό της γνωμοδότησης.

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου