.

Σιγή ιχθύως για την μονάδα «ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ 5»

Άλλος ένας χρόνος στις πλάτες του κόσμου (του Τσακυράκη Γιάννη*)

«Με τη δημοσίευση στην εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης της σχετικής διακήρυξης από την αρμόδια Διεύθυνση Μελετών Κατασκευών Θερμοηλεκτρικών Έργων της ΔΕΗ, ξεκινά και επίσημα η διαδικασία για την κατασκευή της νέας λιγνιτικής μονάδας της ΔΕΗ στην Πτολεμαϊδα …»

Η είδηση αυτή, στα τέλη του Απρίλη, είχε ηχήσει σαν χαρμόσυνη καμπάνα στα αυτιά των κατοίκων του Ενεργειακού Λεκανοπεδίου θεωρώντας ότι ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ το μεγάλο βήμα για την κατασκευή της «Πτολεμαΐδα V», μιας μονάδας απαραίτητης και αναγκαίας που θα βελτιώσει την υπάρχουσα κατάσταση στο Ενεργειακό Λεκανοπέδιο και θα δώσει ώθηση στην ανάπτυξη ολόκληρης της περιοχής.

ΕΣΚΑΣΕ Η ΒΟΜΒΑ
Η αναβολή επί της αναβολής είναι γεγονός.
Αυτοί που μεγαλόστομα και προπαγανδιστικά στα κανάλια και σε ομιλίες φώναζαν και ωρύονταν ότι η Μονάδα της ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ V θα γίνει, πάλι βγήκαν ψεύτες.

Η καλή διάθεσή μας λέει πως και αυτούς τους κορόιδεψαν

Μετά η καμπάνα …σίγησε. Και μαζί της σίγησαν οι αρμόδιοι, οι υπεύθυνοι και όλοι αυτοί, σχετικοί και αδαείς, που έσπευσαν να δηλώσουν τη ¨συμμετοχή¨ τους στην εξέλιξη της υπόθεσης αυτής.

Εδώ και 3 χρόνια βλέπουμε την κατασκευή της μονάδας να πηγαίνει από αναβολή σε αναβολή, παραείναι προκλητικό γεγονός ότι τα τεύχη δημοπράτησης του έργου Πτολεμαΐδα V είναι έτοιμα αλλά δεν βγαίνει στον αέρα ο Διαγωνισμός με αποτέλεσμα όχι απλά να κινδυνεύει η κατασκευή της μονάδος αλλά και το μέλλον του Ενεργειακού λεκανοπεδίου.

ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ είδη τον περασμένο Σεπτέμβριο όταν και έληγαν οι ημερομηνίες θα γινόταν το άνοιγμα των προσφορών για να είχαμε, και την ανάδειξη αναδόχου του οποίου η εγκατάσταση «…θα γίνει μέχρι το τέλος του 2010…». Για όσους δεν το έχουν καλά συνειδητοποιήσει λυπούμαστε που θα τους βγάλουμε από το λήθαργό τους αλλά Ο ΧΡΟΝΟΣ ΕΧΕΙ ΛΗΞΕΙ. Και βεβαία οι προεκλογικές δεσμεύσεις στις διληματικες εκλογές του Καλλικράτη πετάχτηκαν στο χρονοντούλαπο της ασυνέπειας και του λαϊκισμού της κυβέρνησης.

Η λύση είναι μόνο μία
Όλοι μαζί: Τοπική Κοινωνία , θεσμικοί φορείς πάσης φύσεως σύλλογοι και κάθε ένας πολίτης να σηκώσουμε το ανάστημα στη λαίλαπα που έρχεται.
Και κυρίως οι Βουλευτές μας να αναλάβουν το βάρος και την ευθύνη στην Ελληνική Βουλή για τα νομοσχέδια που ψηφίζουν. Σε διαφορετική περίπτωση ας βρουν κάτι άλλο να κάνουν.

Και βεβαία τώρα το θυμηθήκαν κάποιοι παράγονται του τόπου και συνδικαλιστές, που αν ήταν σε άλλες εποχές θα είχαν βγει στα κεραμίδια και βέβαια ούτε κουβέντα για την Μελίτη ΙΙ. Ποσό γρήγορα ξεχνάμε και ιδικά όταν είμαστε κυβέρνηση. Μονό λίγα λόγια για το θεαθήναι. Τι να πρώτο θυμηθούμε; Να θυμηθούμε τα της μονάδας της Μεγαλόπολης, όπου κάποιοι έσπαγαν τα γραφεία και σήμερα –οι ίδιοι- ποιούν το "κουνέλι", η μήπως να θυμηθούμε τα της κατάληψης για να μη μπορεί να υλοποιηθεί το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της
Επιχείρησης;

Στις 4 Φεβρουαρίου 2011, ο Πρωθυπουργός, στη σύνοδο κορυφής, οφείλει να απαντήσει στην απαίτηση της Τρόικας για το τι είδους τελικά απελευθέρωση θέλει (ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ;). ΕΙΔΟΜΕΝ !!!!!!!!!!!


ΤΣΑΚΥΡΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΜΕΛΟΣ ΔΑΚΕ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου