.

Ο πρόεδρος της ΔΕΗ στη Μαυροπηγή ενημέρωσε για μετεγκατάσταση, ρήγμα και 5η μονάδα

Αναδημοσίευση: kozani.tv .

"Η μετεγκατάσταση της Μαυροπηγής θα γίνει και μάλιστα σύντομα" δήλωσε πριν λίγο ο πρόεδρος της ΔΕΗ Αρθούρος Ζερβός, κατά την επίσκεψή του στο χωριό. Ο κ. Ζερβός μαζί με τα στελέχη της επιχείρησης ενημέρωσαν τους κατοίκους και το τοπικό συμβούλιο Μαυροπηγής για τις εξελίξεις.

Ο κ. Ζερβός αναφέρθηκε στο ρήγμα της Μαυροπηγής, την πορεία μετεγκατάστασης του χωριού και άλλα ζητήματα που έχουν να κάνουν με τη σχέση ΔΕΗ και τοπικής κοινωνίας. Ο πρόεδρος της ΔΕΗ τόνισε ότι αν αποδειχθεί ότι το ρήγμα προκλήθηκε με ευθύνη της ΔΕΗ, η επιχείρηση θα προβεί σε μετεγκατάσταση των σπιτιών που υπέστησαν ζημιές και μάλιστα σε σύντομο χρόνο.

Επιπλέον, ο κ. Ζερβός δήλωσε ότι το άνοιγμα των προσφορών του διαγωνισμού για την 5η μονάδα του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας θα καθυστερήσει άλλες 15 μέρες και ίσως η διαδικασία περάσει την 8η Φεβρουαρίου που είχε προσδιοριστεί ως ημερομηνία ανοίγματος των προσφορών.

Τέλος, σε ερώτηση για το θέμα που προέκυψε με την εκπόνηση του master plan για την περιβαλλοντική αναβάθμιση της περιοχής και τη συγχρηματοδότησή του από τον τοπικό πόρο , απόφαση που έλαβε το διοικητικό συμβούλιο της επιχείρησης στις 23 Δεκεμβρίου 2010, ο κ. Ζερβός δεν θέλησε να απαντήσει, τονίζοντας πως είναι θέματα που θα ανακοινώσει η υπουργός Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη.

Ο κ. Ζερβός χθες το βράδυ είχε στην Πτολεμαϊδα συναντήσεις με στελέχη και συνδικαλιστές της επιχείρησης.

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου