.

Σπάρτακος: ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΑ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑΣ ΜΗΝΟΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΑ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑΣ ΜΗΝΟΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Συναδέλφισσες-οι
Μετά την πληθώρα αποριών και την σύγχυση που δημιουργήθηκε με την εμφάνιση των κωδικών ανάλυσης στα εκκαθαριστικά μισθοδοσίας του Δεκεμβρίου και προκειμένου όλοι οι εργαζόμενοι να είναι σε θέση να γνωρίζουν επακριβώς τη σημασία του κάθε κωδικού και τις συνέπειες που ενδεχομένως υπάρχουν στην κάθε περίπτωση, το Προεδρείο του Σωματείου ¨ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ¨, με την παρούσα ανακοίνωση, δίνει κάθε δυνατή διευκρίνιση που είναι αυτή τη στιγμή διαθέσιμη.

Πιο συγκεκριμένα:
Ο κωδικός 303 που εμφανίζεται στις κρατήσεις, αφορά στο σύνολο των μειώσεων που προέκυψαν από την επιβολή του νόμου 3833/10 μέχρι τις 30 Ιουνίου 2010, δηλαδή μείωση 7% στις αποδοχές πλέον του 30% του δώρου του Πάσχα.
Ο κωδικός 401 που εμφανίζεται στις αποδοχές, αφορά την διαφορά που προκύπτει από την ετήσια εκκαθάριση του πλαφόν, δηλαδή όσοι μισθωτοί είχαν κρατήσεις λόγω πλαφόν κάποιους μήνες, αλλά δεν έχουν υπερβεί το συνολικό ετήσιο ανώτατο όριο αποδοχών, τους έχει επιστραφεί το ανάλογο ποσό.
Περεταίρω, ο ίδιος κωδικός 401, που εμφανίζεται στις κρατήσεις, αφορά την υπέρβαση του πλαφόν για τον συγκεκριμένο μήνα.
Ο κωδικός 515 που εμφανίζεται στις αποδοχές είναι το σύνολο των κρατήσεων που έχουν γίνει με τον ίδιο κωδικό από τον Ιούλιο του 2010 έως και τον Δεκέμβριο του 2010, συμπεριλαμβανομένης και της δόσης του Δεκεμβρίου.
Ο κωδικός 647 αφορά στο ποσό για το οποίο έγινε ρύθμιση για την αποπληρωμή του, μέσω άτοκου δανείου σε 12 και 18 μηνιαίες δόσεις αντίστοιχα.
Ταυτόχρονα, λόγω των μειωμένων αποδοχών υπάρχει και μείωση των κρατήσεων.

Συνάδελφοι
Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ζητά από τους εργαζόμενους να είναι σχολαστικοί στην ανάγνωση των εκκαθαριστικών μισθοδοσίας τους, να δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στους κωδικούς που αναγράφονται σε αυτούς, να διασταυρώνουν –ο καθένας- αν ισχύουν οι κωδικοί που περιλαμβάνει το εκκαθαριστικό τους και σε κάθε περίπτωση που διαπιστώσουν ότι υπάρχει κάποιο λάθος, μπορούν να απευθύνονται στο σωματείο για βοήθεια και περαιτέρω διερεύνηση του θέματος, σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες.

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου