.

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Αντιπροσωπεία της Νότιας Κορέας στην Κοζάνη Θα επισκεφθεί τα Μ.Α.Β.Ε.

Με στόχο την εξαγωγή τεχνογνωσίας σε θέματα αποκατάστασης εδαφών, λόγω εξόρυξης και επεξεργασίας αμιάντου, πραγματοποιείται -σε συνεργασία με το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής- επίσκεψη αντιπροσωπείας από το Υπουργείο Περιβάλλοντος της Νότιας Κορέας, τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011, στους χώρους των Μεταλλείων Αμιάντου Βόρειας Ελλάδας (ΜΑΒΕ), στο Ζιδάνι Κοζάνης.
Την αποστολή θα υποδεχθεί στο Γραφείο του, στις 9:00 το πρωί, ο Αντιπεριφερειάρχης Κοζάνης Γιάννης Σόκουτης και στη συνέχεια θα ακολουθήσει στην αίθουσα του πρώην Νομαρχιακού Συμβουλίου Κοζάνης, παρουσίαση του έργου που αφορά στην αποκατάσταση του χώρου αποθέσεων των Μ.Α.Β.Ε. και στην εξυγίανση των μηχανολογικών και κτιριακών εγκαταστάσεων, όπως επίσης στο πιλοτικό έργο LIFE.
Ήδη έχει υλοποιηθεί το πιλοτικό πρόγραμμα LIFE (χρήση μεταλλείου αμιάντου ΜΑΒΕ ως περιοχή διάθεσης αποβλήτων αμιάντου), προϋπολογισμού 4,3 εκ. € και η α’ φάση του έργου (αποκατάσταση των αποθέσεων των ΜΑΒΕ), προϋπολογισμού 6,2 εκ. €. Με το έργο αυτό αποκαταστάθηκε σημαντικό τμήμα των αποθέσεων (40%).
Σήμερα υλοποιείται η β’ φάση του έργου (ολοκλήρωση έργου αποκατάστασης αποθέσεων και μεταλλείου των ΜΑΒΕ), προϋπολογισμού 14εκ. €. Το έργο αυτό περιλαμβάνει το υπόλοιπο των αποθέσεων, το μεταλλείο και τις οριζόντιες επιφάνειες. Τόσο η α’ όσο και η β’ φάση του έργου χρηματοδοτούνται από το ΕΠΠΕΡΑΑ (Ταμείο Συνοχής).
Τέλος, εκπονείται η μελέτη για την εξυγίανση και τον ενταφιασμό των κτιριακών εγκαταστάσεων, προεκτιμώμενου προϋπολογισμού 35 εκ. €.
Στη συνέχεια η αποστολή θα μεταβεί στους χώρους των Μ.Α.Β.Ε., ενώ το απόγευμα της ίδιας μέρας θα γίνει δεκτή από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργο Δακή.

1 σχόλια

  • Ανώνυμος  
    17/2/11, 8:34 μ.μ.

    Δημήτρη ο προϋπολογισμός για τον ενταφιασμό των κτιριακών εγκαταστάσεων των ΜΑΒΕ είναι 3,5 και όχι 35 εκ €.

    Φιλικά
    Γιώργος Μαστρ.

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου