.

Προσπάθεια για Παραγωγή Ενέργειας από Βιομάζα στον Έβρο

Από τα http://kala-nea.gr

Ενεργειακή συνεταιριστική εταιρεία ιδρύθηκε στον Έβρο με στόχο της την δημιουργία επενδυτικού σχήματος λαϊκής βάσης που θα επενδύσει στην παραγωγή ενέργειας και θερμότητας από βιομάζα. Τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής προσκάλεσαν τους φορείς του Νομού να ενισχύσουν το συγκεκριμένο εγχείρημα, ώστε να προχωρήσουν άμεσα οι σχετικές επενδύσεις.

Θεωρούν ότι η δυνατότητα αξιοποίησης της βιομάζας αγγίζει τους 600.000 τόνους και η δυνατότητα παραγωγής ενέργειας τα 50 MW. Επίσης, υπογράμμισαν τα οικονομικά οφέλη από την εκμετάλλευση της συγκεκριμένης πηγής, καθώς και τη δημιουργία θέσεων εργασίας, τις οποίες έχει ανάγκη η περιοχή.

Η εταιρεία θα έχει τη νομική μορφή του αστικού συνεταιρισμού, σύμφωνα με τον Ν. 1667/86, εξασφαλίζοντας την όσο το δυνατόν ευρύτερη συμμετοχή. Η συνεταιριστική μερίδα καθορίζεται στο ποσό των 5.000 ευρώ με μέγιστο δικαίωμα αγοράς έξι μερίδων.

Στους σκοπούς της εταιρείας ανήκει η δημιουργία της πρώτης μονάδας συμπαραγωγής στον Προβατώνα του διευρυμένου δήμου Σουφλίου. Το μέγεθος της μονάδας αυτής, όπως ανέφεραν οι εκπρόσωποι της εταιρείας, θα εξαρτηθεί από το ύψος των ιδίων κεφαλαίων που θα συγκεντρωθούν την προσεχή περίοδο.

Η οργανωτική επιτροπή της εταιρείας, αποτελείται από τους Αθανάσιο Δημούτση, λογιστή και δημοτικό σύμβουλο δήμου Σουφλίου, Λάζαρο Κιτσικίδη, αγρότη, πρόεδρο ΕΑΣ Έβρου, Αγγελο Τσαλκίδη, γεωπόνο και Χρίστο Χατζόπουλο, επιχειρηματία, πρώην υπερνομάρχη της ΝΑ Ροδόπης-Έβρου.

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου