.

Σπάρτακος: Ανακοίνωση για τμήμα επιθεώρησης εργασίας και επιθεώρησης μεταλλείων

ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ: ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ ΜΕΤΑΛΛΕΙΩΝ

Μας προκαλεί αλγεινή εντύπωση τα όσα κάποιοι εξυφαίνουν και προσπαθούν τεχνηέντως να επιβάλλουν σε μία περιοχή που χρόνια τώρα δίνει το αίμα της για να κινηθεί ολόκληρη η χώρα. Σε μία περιοχή με χιλιάδες εργαζόμενους στους χώρους της ΔΕΗ και χιλιάδες απαιτήσεις σε ό,τι έχει να κάνει με τις εργασιακές σχέσεις/καταστάσεις, κάποιοι επιλέγουν, αντί να φροντίζουν για τα αυτονόητα, να προκαλούν με αποφάσεις και ενέργειες, όπως η υποβάθμιση του τμήματος Επιθεώρησης εργασίας Πτολεμαΐδας. Ένα τμήμα όχι απλά απαραίτητο, αλλά επιβεβλημένο να υπάρχει και να λειτουργεί στην Ενεργειακή Καρδιά της χώρας, υποβαθμίζεται σε ένα γραφείο που αμφίβολο είναι αν, πότε και πώς θα λειτουργεί.
Εκτιμούμε ότι το να θυμίσουμε το εύρος, την πληθώρα και την σπουδαιότητα των εργασιών που αναπτύσσονται στην περιοχή σε σχέση με τη ΔΕΗ, καταντά πλέον γραφικό. Αν κάποιοι επιλέγουν να κλείνουν τα μάτια τους μπροστά στην πραγματικότητα, τότε καλά θα κάνουν να αναθεωρήσουν. Ας ξυπνήσουν πλέον από το νήδυμο ύπνο στον οποίο έχουν πέσει και ας αντιληφθούν την αναγκαιότητα ύπαρξης και λειτουργίας του Τμήματος, αλλά και τους κινδύνους που ενέχει η υποβάθμιση (ουσιαστικά πρόκειται για κλείσιμο) της Επιθεώρησης.

Μας προκαλεί επίσης αλγεινή εντύπωση και το γεγονός ότι στην πάγια διεκδίκηση συνδικάτου και εργαζομένων για τη δημιουργία Τμήματος Επιθεώρησης Μεταλλείων, οι «υπεύθυνοι της ανευθυνότητας» επιλέγουν να απαντούν με κλείσιμο ενός τμήματος, που αν νομίζουμε σήμερα ότι επικρατεί ¨αναρχία¨ στους χώρους εργασίας, τότε με την κατάργησή του θα πρέπει να προετοιμαστούμε για τα χειρότερα.

Εάν η Κυβέρνηση αρέσκεται στο να θεωρεί την κατάργηση του Τμήματος Ε.Ε. Πτολεμαΐδας ως ιδανικό μέτρο γι’ αυτό που ονομάζει «ριζικό επανακαθορισμό του τρόπου ύπαρξης και λειτουργίας του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας», τότε σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε να ξέρουμε τι πρεσβεύει η Κυβέρνηση για το «ξεκλήρισμα στον εργασιακό χώρο».

Είναι πασιφανές ότι με τις εισηγήσεις που κάνουν κάποιοι, το μόνο που καταφέρνουν είναι τελικά να καλλιεργούν ¨καλύτερες προϋποθέσεις¨ για να δημιουργηθούν ακόμα χειρότερες συνθήκες. Για να ανθεί περισσότερο το δουλεμπόριο, η εντατικοποίηση της εργασίας, η παράνομη εργασία και οι επισφαλείς συνθήκες στους χώρους εργασίας.

Από την άλλη, είναι σαφές ότι τις ανάγκες των εργαζομένων δε θα τις αναλώσουμε στους εγωισμούς και στις εμπάθειες των οποιονδήποτε. Και σε αυτή την περίπτωση, θα μας βρουν μπροστά τους.

Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ δυναμώνει τη φωνή που διεκδικεί την διατήρηση του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασίας. Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ στηρίζει καθολικά τις ενέργειες του Εργατικού Κέντρου Πτολεμαΐδας, προκειμένου να αποσοβηθούν τα χειρότερα.

ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΕΝΔΟΤΟΙ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ.

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου