.

ΓΕΝΟΠ: Αβάσιμο & ανυπόστατο το δημοσιευμα της "Καθημερινής"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΑΓΝΟΙΑ , ΕΠΙΠΟΛΑΙΟΤΗΤΑ Η ΣΚΟΠΙΜΗ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ;

Το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή», το οποίο ο Ρ/Σ και η ΤV ΣΚΑΙ αναπαρήγαγαν ως μια από τις σημαντικότερες ειδήσεις του διημέρου , ότι δήθεν ο Άρειος Πάγος «άνοιξε την πόρτα για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ» αίροντας το βασικό εμπόδιο που σχετίζεται με την περιουσία του Ασφαλιστικού Φορέα του προσωπικού, είναι παντελώς αβάσιμο και ανυπόστατο.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα η ολομέλεια του Αρείου Πάγου (ανατρέποντας πρωτόδικες και εφετειακές αποφάσεις) αποφάσισε ότι η κυριότητα του κτηρίου επί των οδών Φιλελλήνων και Μητροπόλεως ανήκει στη ΔΕΗ.

Το κτήριο όμως αυτό, το οποίο όπως και άλλα περιουσιακά στοιχεία ανήκε στο ταμείο του προσωπικού της τέως ΗΕΑΠ, δεν έχει καμία σχέση με την περιουσία του Ασφαλιστικού Φορέα, η οποία έχει συσσωρευτεί από το 1966, και ήταν και παραμένει ενσωματωμένη στην περιουσία της ΔΕΗ, όπως αναφέρει ρητά και ο Ν. 2773/99.

Μάλιστα όπως προβλέπει το Π/Δ 51/2001, το κτήριο αυτό ανήκει στα πέραν της κατά το άρθρο 34 του Ν. 2773/99 περιουσίας του Ασφαλιστικού Φορέα της ΔΕΗ, περιουσιακά στοιχεία αυτού.

Με άλλα λόγια ο Άρειος Πάγος ουδόλως ασχολήθηκε με την ενσωματωμένη στα πάγια της ΔΕΗ περιουσία του Ασφαλιστικού Φορέα του προσωπικού της ΔΕΗ, ο οποίος ήταν και παραμένει κύριος αυτής, η δε περιουσία αυτή αποτελεί το ασφαλιστικό κεφάλαιο αυτού.



Εν όψη των ανωτέρω η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ εκφράζει την απορία αλλά και την αγανάκτηση της για την παρουσίαση του θέματος από τα συγκεκριμένα ΜΜΕ.

Εάν αυτό δεν οφείλεται σε άγνοια, και βέβαια μέγιστη επιπολαιότητα των υπευθύνων, εκφράζει μύχιους πόθους και αποτελεί μέρος της τεράστιας ενορχηστρωμένης επικοινωνιακής καμπάνιας, με την οποία εδώ και ένα χρόνο βομβαρδίζονται οι εργαζόμενοι και γενικά τα λαϊκά στρώματα προκειμένου να αποδεχθούν χωρίς αντίδραση την κατεδάφιση των κατακτήσεών τους και το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, και ειδικότερα της ΔΕΗ την οποία εποφθαλμιούν συγκεκριμένα εγχώρια και ξένα μεγάλα συμφέροντα.

Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, σε κάθε περίπτωση διακηρύσσει ότι θα αναλάβει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες και δράσεις, συμπεριλαμβανομένων και δικαστικών αγώνων στο εσωτερικό αλλά και στο εξωτερικό ώστε τα σχέδια αυτά να ματαιώνονται και οι σκοπιμότητες να αποκαλύπτονται με κάθε ευκαιρία και αφορμή στον Ελληνικό Λαό, και παράλληλα να διασφαλίζονται τα συμφέροντα τόσο της ΔΕΗ και της Εθνικής Οικονομίας, όσο και των εργαζομένων.


0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου