.

Δήμος Κοζάνης: Συνάντηση Δημάρχου με Πρόεδρο ΔΕΗ για θέματα κοινού ενδιαφέροντος

Συζήτηση για μία σειρά από θέματα κοινού ενδιαφέροντος είχε ο Δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας στην Αθήνα με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΗ κ. Ζερβό, τον Γενικό Διευθυντή Παραγωγής τη επιχείρησης κ. Κοπανάκη και τον Γενικό Διευθυντή Ορυχείων κ. Νικολακάκο. Συγκεκριμένα τα ζητήματα που τέθηκαν επί τάπητος αφορούσαν:

• Την 5η μονάδα του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας
ο κ. Μαλούτας επεσήμανε για μία ακόμη φορά την σπουδαιότητα του έργου για την εθνική οικονομία και την περιοχή. Ο κ. Ζερβός ενημέρωσε τον κ. Μαλούτα για τις εξελίξεις και την μικρή παράταση η οποία δόθηκε στην εξέλιξη του διαγωνισμού.

• Μετεγκαταστάσεις Ακρινής και Ποντοκώμης
Αναφορικά με την μετεγκατάσταση της Ποντοκώμης ο Δήμαρχος Κοζάνης επεσήμανε πως υπάρχει χρονοδιάγραμμα και σχέδιο το οποίο και ακολουθείται, ενώ αντίστοιχος οδηγός θα πρέπει να δημιουργηθεί και για την Ακρινή. Επίσης ο κ. Μαλούτας έθεσε το ζήτημα της απόλυτης εξάρτησης του θέματος των 1300 στρεμμάτων της ΟΠΚ1, με την μετεγκατάσταση του οικισμού της Ποντοκώμης.

• Περιβάλλον

Πέραν της συζήτησης για τις ενέργειες της ΔΕΗ ενόψει και της θερινής περιόδου, συζητήθηκε το ζήτημα των πρακτικών που θα εφαρμοστούν ανάλογα με τον βαθμό ρύπανσης της περιοχής, με την καθιέρωση «ζωνών άμυνας». Επίσης συζητήθηκε και το θέμα των λιμνών, και συγκεκριμένα η συνεργασία ΔΕΗ και δήμου σχετικά με την χρήση εδαφών ιδιοκτησίας της ΔΕΗ, που θα χρειαστούν για την τουριστική εκμετάλλευση της λίμνης.

Κλείνοντας ο Δήμαρχος Κοζάνης αναφέρθηκε στο ζήτημα των προσλήψεων, τονίζοντας πως ο δήμος είναι στο πλευρό των εργαζομένων για τις διεκδικήσεις που σχετίζονται με τη διαχείριση προσωπικού, ενώ ο κ. Ζερβός εξέφρασε την άποψη πως η ΔΕΗ δίνει και εκείνη τον δικό της αγώνα για να εγκριθούν από το Υπουργείο οι διαγωνισμοί και να απελευθερωθούν οι προσλήψεις προσωπικού.

Αναδημοσίευση kozan.gr

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου