.

ΔΕΗ: Συμφωνία με την κινεζική Sinovel και για παραγωγή ανεμογεννητριών

Ο Όμιλος ΔΕΗ ΑΕ και η Κινεζική εταιρία Sinovel Wind Energy Group Co Ltd, η 2η παγκοσμίως βιομηχανία κατασκευής ανεμογεννητριών, ανακοινώνουν την υπογραφή Συμφωνίας Στρατηγικής Συνεργασίας για την ανάπτυξη αιολικών πάρκων και τη δημιουργία μονάδας κατασκευής ανεμογεννητριών στην Ελλάδα. Τη συμφωνία υπέγραψαν ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΔΕΗ ΑΕ καθηγητής Αρθούρος Ζερβός και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Sinovel Wind Energy Group Co Ltd κ. Han Junliang, χθες το μεσημέρι στην Κινεζική πρωτεύουσα.

Η συμφωνία συνεργασίας περιλαμβάνει την ανάπτυξη αιολικής ενέργειας στη χώρα μας, με ενδεικτική αναφορά στην άμεση ανάπτυξη αιολικού πάρκου 200-300 MW στο διασυνδεδεμένο σύστημα, στην από κοινού διερεύνηση ανάπτυξης θαλάσσιου αιολικού πάρκου, αλλά και την κατασκευή μονάδας παραγωγής ανεμογεννητριών. Η συμφωνία αξιοποιεί την τεχνογνωσία και εμπειρία της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού και τη συνδυάζει με αυτή της 1ης στην Ασία και 2ης σε μέγεθος στον κόσμο εταιρείας κατασκευής ανεμογεννητριών την Sinovel Wind Energy Group Co., Ltd (http://www.sinovel.com/).

Στόχος της συνεργασίας αποτελεί τόσο η επιτάχυνση της ανάπτυξης και διείσδυσης των ΑΠΕ στο ενεργειακό ισοζύγιο της χώρας μας, όσο και η οικονομική ανάπτυξη και η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας ως αποτέλεσμα της κατασκευαστικής δραστηριότητας που συνεπάγεται.

Η συμφωνία συνεργασίας μεταξύ ΔΕΗ και Sinovel, σηματοδοτεί την απόφαση του Ομίλου ΔΕΗ ΑΕ να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στην ανάπτυξη των ΑΠΕ στην Ελλάδα, και αποτελεί συνέχεια ανάλογων επιτυχημένων πρωτοβουλιών όπως η σύναψη συμφωνίας με την EDF Energies Nouvelle, την EP Global Energy, την ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή και την ΕΛΙΚΑ,

Ο Πρόεδρος της ΔΕΗ ΑΕ κ. Α.Ζερβός βρίσκεται την Κίνα στα πλαίσια επίσημης επίσκεψης του Υπουργού Επικρατείας κ. Χάρη Παμπούκη στο Πεκίνο, όπου η ελληνική αντιπροσωπεία είχε σειρά επαφών με κυβερνητικούς αξιωματούχους και κινέζικους επιχειρηματικούς φορείς.

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου