.

Ο παγκόσμιος πληθυσμός προβλέπεται να φτάσει τα 10,1 δισεκατομμύρια ως το τέλος του 21ου αιώνα

Από το ecotimes...

Μια νέα έκθεση των Ηνωμένων Εθνών προβλέπει ότι ο παγκόσμιος πληθυσμός θα φτάσει τα 10,1 δισεκατομμύρια μέχρι το τέλος του αιώνα, μια πρόβλεψη που διαψεύδει προηγούμενες εκτιμήσεις ότι ο αριθμός του παγκόσμιου πληθυσμού θα σταθεροποιηθεί στο 9 δισεκατομμύρια περίπου μέχρι τα μέσα του 21ου αιώνα.
Μεγάλο μέρος της αύξησης του πληθυσμού θα συμβεί στις λεγόμενες χώρες «υψηλής γονιμότητας»  – όπου κάθε γυναίκα έχει, κατά μέσο όρο, περισσότερες από 1,5 κόρες – στην Αφρική, Ασία, Ωκεανία και τη Λατινική Αμερική, σύμφωνα με την έκθεση. Αν και οι πληθυσμοί στις χαμηλές και τις μεσαίες χώρες γονιμότητας αναμένεται να σημειώσουν κατακόρυφη αύξηση πριν από το τέλος του αιώνα, ο πληθυσμός στις χώρες με υψηλή γονιμότητα θα συνεχίσει να αυξάνεται.
Στην Αφρική, όπου η πληθυσμιακή ανάπτυξη απειλεί ήδη να υπερβεί τα όρια των τροφίμων και των υδάτινων πόρων, ο πληθυσμός της ενδέχεται να τριπλασιασθεί, από περίπου 1 δις σήμερα σε περισσότερα από 3,6 δισεκατομμύρια. Ο παγκόσμιος πληθυσμός αναμένεται να ξεπεράσει τα 7 δισεκατομμύρια μέσα στο 2011. Η έκθεση, που εκπονήθηκε από την ομάδα που είναι υπεύθυνη για τη μελέτη του παγκόσμιου πληθυσμού στα Ηνωμένα Έθνη, διαπίστωσε ότι θα υπάρχουν 9,3 δισεκατομμύρια άνθρωποι από τα μέσα του αιώνα, τα οποίο είναι 156 εκατομμύρια περισσότερα από τον πληθυσμό που αναμενόταν σύμφωνα με την έκθεση του 2008.

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου