.

ΔΑΚΕ Σπάρτακος: ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΑΡΤΑ! ΜΕΡΕΣ ΟΡΓΗΣ…!


Δεν είναι τυχαίο που μεγάλες εφημερίδες του εξωτερικού θεωρούν ως τετελεσμένο γεγονός την χρεοκοπία της Ελλάδας. Το ζητούμενο πλέον είναι ο χρόνος στον οποίο οι ξένοι θα αποφασίσουν (γι΄αυτό ακριβώς) κι αυτό έχει σχέση με την κατοχύρωση των δικών τους τραπεζικών συμφερόντων. Το δικαίωμα βέβαια για όλη αυτή την ανώμαλη κατάσταση τους το έδωσε ο ίδιος ο Γιώργος, για να είναι… πρωθυπουργός!
Το ότι η κυβέρνηση Παπανδρέου εκτελεί συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, φαίνεται και από τις δηλώσεις του ¨αφεντικού¨ του, Ντομινίκ Στος Καν, ο οποίος ¨καρφώνει¨ τον Γιώργο (μας), λέγοντας ότι αυτά που συντελούνται σήμερα τα είχαν συμφωνήσει πριν τον Νοέμβρη του 2009. Μήπως του ¨θυμίζει¨ το δρόμο των συμφωνηθέντων, για να μην κάνει καμία στραβοτιμονιά;
Όχι, δε νομίζουμε να συμβεί κάτι τέτοιο. Ο Γιώργος στις συμφωνίες του με ¨υψηλά ιστάμενους¨ είναι τζέντλεμαν!!!Όπως επίσημα καταγράφεται, τα αντεργατικά μέτρα που έχουν παρθεί έως τώρα, με μείωση μισθών και συντάξεων, μας πισωγυρίζουν 10ετίες και δεν φαίνεται να σταματάμε εδώ. Οι αντοχές της κυβέρνησης εξαρτώνται από τις αντιστάσεις που θα βρει από τον κόσμο της εργασίας, την κοινωνία γενικότερα από εκεί δηλαδή από όπου εξαρτάται, ίσως και ο εκλογικός χρόνος.
Να σκεφτεί κανείς πως το 8/ωρό, η ασφάλιση στο ΙΚΑ, η αναδιανομή των τσιφλικιών και πολλά άλλοι εργατικοί νόμοι και μεταρρυθμίσεις, καθιερώθηκαν στην εποχή Μεταξά, όταν ακόμα και το ¨Κιλελέρ¨ χτυπήθηκε από τον Βενιζέλο! Για να έρθει ο Γιώργος (μας) τώρα, να καταργήσει όλη την εργατική νομοθεσία από εκείνη ακόμα την εποχή, για να κάνει ένα ¨Κιλελέρ Νο2¨ εναντίων όλης της κοινωνίας!
Οι εξελίξεις στη ΔΕΗ ίσως αποτελέσουν κομβικό σημείο για την επόμενη μέρα, για το Αν το πολιτικό τοπίο αλλάξει και προς ΠΟΙΑ κατεύθυνση. Αν ακόμα οδηγηθούμε σε εκλογές, αν θα υπάρξει αυτοδύναμη κυβέρνηση, ή αν θα μας οδηγήσουν σε ¨κυβερνήσεις προσωπικοτήτων¨!
Ας μην ενθουσιαζόμαστε όμως και προς Θεού, ας μη φανταστούμε πως θα υπάρξουν προσωπικότητες που αγάπησαν ξαφνικά τον τόπο και τον λαό του. Και αυτή τη φορά θα είναι άνθρωποι με ελαστική συνείδηση, οι οποίοι θα εκποιήσουν και τα τελευταία ασημικά, εκτελώντας πιστά τις εντολές των κυρίων τους.! Οι εκλογές όμως ίσως είναι η τελευταία ευκαιρία να ξεκαθαρίσει το πολιτικό σκηνικό και οι ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΕΣ παρέες να πάνε στο καλό!
ΑΧ Γιώργο…!
¨Πρωτόπλαστοι, εσείς φάγατε το μήλο και σε εμάς περίσσεψε ένα σκληρό κοτσάνι¨, που λέει και ο ποιητής!
Είμαστε χώρα εξαρτημένη από το εισαγόμενο, πετρέλαιο και Φ.Α., έχουμε όμως ενεργειακή επάρκεια από λιγνιτικά κοιτάσματα. Η ακολουθούμενη πολιτική, μας οδηγεί σε πλήρη εξάρτηση. Πως αλλιώς μπορεί να εξηγηθεί το ξεπούλημα ορυχείων, λιγνιτικών και υδροηλεκτρικών μονάδων;
Οι ¨ενεργειακές¨ ευθύνες είναι διαχρονικές. Δεν μπορεί όμως τοπικός κυβερνητικός αστέρας να θέλει – ως συνήθως – να φταίνε οι προηγούμενοι για την ενεργειακή εξάρτηση, όταν η μονάδα ¨ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ 5¨ πάει από αναβολή σε αναβολή και το κάνουμε γάργαρα! Δεν φταίνε για όλα οι πρώην και οι επόμενοι! Είναι πάντως γεγονός πως ΔΕΗ και Λεκανοπέδιο Κοζάνης – Πτολεμαΐδας –Αμύνταιο – Φλώρινας, είναι ¨δεμένοι¨ με την ανάπτυξη. Αν η ΔΕΗ ιδιωτικοποιηθεί με τους όρους των ΕΧΟΝΤΩΝ, η Δ. Μακεδονία θα πάθει (ηλεκτρο)ΣΟΚ!
Όλοι θα θυμούνται και κυρίως μικρομεσαίοι και εμπορικός σύλλογος την περίοδο των ¨ανακατατάξεων¨ σε ΑΕΒΑ-ΜΑΒΕ-ΕΛΣΙ. Τότε που η … τότε αντιπολίτευση έκλεινε δρόμους και σημαιοστόλιζε πλατείες με μαύρες σημαίες. Τότε που ο ΟΤΕ είχε μία μετοχή και αυτή κρατική. Τότε αντιδράσαμε όλοι γιατί βλέπαμε τα αδιέξοδα. Όταν όμως ¨αποχτήσαμε¨ πράσινη κυβέρνηση, ο ΟΤΕ έγινε φύλλο και …ιδιωτικό φτερό.
Η ιστορία επαναλαμβάνεται τώρα με την ΔΕΗ;
Να επισημάνουμε πως μπροστάρης στην …για ¨αλλά κρατική μετοχή¨ ήταν ο τότε διευθυντής του ΟΤΕ Κοζάνης Ηλίας Βλαχόπουλος και για την αγωνιστική του αυτή παρακαταθήκη, παρασημοφορήθηκε με το μετάλλιο της βουλευτικής έδρας!
Χάθηκε όμως κάθε αγωνιστική διάθεση, όταν παρά τις διακηρύξεις, οι μετοχές έγιναν πολλές και ιδιώτευσαν! Ο ίδιος βέβαια ¨κράτησε¨ την βουλευτική καρέκλα την ανάμνηση των παλιών αγωνιστικών στιγμών και σήμερα διεκδικεί, με άλλους συνταξιούχους βουλευτές, αναδρομικά!!!
Ε ρε βρεμένη σανίδα!
Όσο για τη ΔΕΗ, φαίνεται να ακολουθείται από την ίδια παράταξη η πρακτική του ΟΤΕ.
Το ΠΑΣΟΚ την παρέλαβε 100% κρατική και καθετοποιημένη και το 1999 άρχισε το ¨ξεκάρφωμα¨ των μετοχοποιήσεων, για να είναι σήμερα στο 51% αλλά υπό κρατικό έλεγχο. Έλα όμως που ο σύντροφος Στρος Καν πιέζει και θυμίζει τις προεκλογικές ΓΑΠ-συμφωνίες για εκποίηση ασημικών, με πρώτη αυτή της ΔΕΗ!
Ζούμε σε αρχιπέλαγος εκποίησης δημόσιας περιουσίας. Παιχνίδια από μεσίτες και παπατζήδες στην ημερήσια διάταξη, που οδηγούν την κοινωνία σε καταστάσεις χάους.
ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΠΟΥΛΙΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΓΟΡΑΖΟΝΤΑΙ – ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Η ΨΥΧΗ!
Οι κυβερνώντες δημιούργησαν καταστάσεις με τις οποίες οι αρουραίοι των υπογείων γλεντάνε ακόμα!
ΧΕΙΡΟΚΤΡΟΤΕΙΣΤΕ!
Αν η μνήμη είναι κοντή, αν ξεχνάμε την πρακτική στον ΟΤΕ, τότε που η¨ μία κρατική μετοχή¨ έσπασε σε χιλιάδες ιδιωτικές και ποιοι το έκαναν αυτό. Τότε… τότε δικαιώνεται απόλυτα ο στρατηγός –δικτάτορας Πάγκαλος, όταν ¨στου Πάγκαλου τα χρόνια¨ είπε πως «αν ήξερα πως έτσι είναι οι Έλληνες, θα τους κυβερνούσα… από δεκανέας!»
Τελικά με τον Γιώργο ούτε να πτωχεύσεις δεν μπορείς. Σε ψυχοπλακώνουν οι Πάγκαλοι!!!
ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ
 «Όταν οι λαοί αποτυγχάνουσι, δεν ερωτώσι, και καλώς κάμνουσι, αν έπταισαν αι κυβερνήσεις, αλλά το πρώτον των έργον είναι να τας ρίψωσι. ...(Ελευθέριος Βενιζέλος)».

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου