.

ΕΝΩΣΗ: Όχι στο περαιτέρω Μετοχοποίηση – Ιδιωτικοποίηση – Ξεπούλημα της ΔΕΗ

ΣΥΜΠΟΛΙΤΙΣΣΕΣ –ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ:
Το Σωματείο Δ.Ε.Σ.Μ.Η.Ε. ΔΕΗ Η «ΕΝΩΣΗ», εκφράζει την αντίθεσή της στα σχέδια της κυβέρνησης του Μνημονίου για την περεταίρω Μετοχοποίηση – Ιδιωτικοποίηση – Ξεπούλημα της ΔΕΗ.Γνωρίζουμε όλοι μας πολύ καλά ότι, το ξεπούλημα της μεγαλύτερης επιχείρησης του Ελληνικού λαού ούτε κέρδη θα αποφέρει στην κυβέρνηση, ούτε θα λύσει το τεράστιο χρέος του κράτους.

Το μόνο που θα κάνει είναι, να περάσει αυτή η επιχείρηση στα χέρια των ιδιωτών και των συμφερόντων και το ρεύμα από αγαθό που είναι σήμερα, να γίνει είδος πολυτελείας που θα μπορούν να το απολαμβάνουν μόνο οι πλούσιοι.
Η Δυτική Μακεδονία για πάνω από 55 χρόνια έχει προσφέρει τα μέγιστα στην Ελληνική οικονομία.
Η ανάπτυξη της Δυτικής Μακεδονίας είναι παράλληλη με την ΔΕΗ και εάν τώρα η κυβέρνηση ξεπουλήσει τον μόνο πυλώνα ανάπτυξης της περιοχής τότε, αυτή η περιοχή θα γίνει κρανίο τόπος.
Συμπολίτισσες – Συμπολίτες:
Ο Αγώνας για τη Σωτηρία της ΔΕΗ δεν είναι υπόθεση μόνο των Δεητζίδων. Είναι υπόθεση όλης της Ελληνικής κοινωνίας, όλων των συμπολιτών μας της Δυτικής Μακεδονίας, γιατί εάν η κυβέρνηση παραδώσει στα χέρια των εθνικών μας εργολάβων την ΔΕΗ τότε οι επιπτώσεις θα είναι:
1. Η χώρα μας θα είναι ενεργειακά εξαρτώμενη.
2. Θα υπάρξει υπεραύξηση της τιμής kw/h.
3. Θα χάσει η ΔΕΗ τον κοινωνικό της χαρακτήρα και το ρεύμα από κοινωνικό αγαθό θα γίνει είδος πολυτελείας για όλες τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες και για τους χαμηλόμισθους.
4. Ο εθνικός μας πλούτος ο λιγνίτης, τα νερά μας και δίκτυα μεταφοράς θα περάσουν στα χέρια των ιδιωτών και των συμφερόντων.
5. Είναι σίγουρο ότι κανείς ιδιώτης δεν θα διαθέσει τα χρήματα του για την κατασκευή των μονάδων Πτολεμαΐδα V και ΜελίτηII, ούτε θα μπει στον κόπο να πάει σε αντικατάσταση των παλαιών ρυπογόνων μονάδων και σε καμία περίπτωση δεν θα προχωρήσει στις μετεγκαταστάσεις των οικισμών διότι θα λαμβάνει υπόψη του το κόστος.
6. Κανείς ιδιώτης δεν θα διαθέσει τα χρήματά του για την αποκατάσταση των εδαφών.
7. Κανείς ιδιώτης δεν θα σεβαστεί το περιβάλλον.
8. Δεν θα υπάρξει καμία πρόσληψη από την περιοχή γιατί ο ιδιώτης λαμβάνοντας υπόψη του πρώτα από όλα και πάνω από όλα το κέρδος, θα επιβάλει εργασιακό μεσαίωνα και τριτοκοσμικές σχέσεις εργασίας και μισθών στους εργαζόμενους.
Συμπολίτισσες – Συμπολίτες:
Η ηλεκτρική ενέργεια είναι αγαθό και θα πρέπει να έχει την δυνατότητα να μπορεί να την απολαμβάνει και ο πιο φτωχός καταναλωτής.
Εάν ανοίξει η πόρτα της ιδιωτικοποίησης, είναι σίγουρο και βέβαιο ότι, πολλοί συνάνθρωποι μας θα ζουν στο σκοτάδι.
Επειδή όπως και παραπάνω αναφέρουμε ότι, η Σωτηρία της ΔΕΗ δεν είναι υπόθεση μόνο των Δεητζίδων αλλά υπόθεση όλων των Ελλήνων, σας καλούμε να συμμετέχετε και να στηρίξετε αυτόν τον αγώνα μας.
Η Σωτηρία της ΔΕΗ είναι υπόθεση όλης της κοινωνίας.
Καλούμε όλους τους θεσμικούς φορείς να πάρουν δημόσια θέση.
Όσοι νομίζουν ότι, οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι και όλοι οι πολίτες αυτής της χώρας θα καθίσουν με σταυρωμένα τα χέρια να βλέπουν να ξεπουλάνε την επιχείρηση του Ελληνικού Λαού χωρίς να αντιδράσουν, κάνουν μεγάλο λάθος.

ΛΕΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΠΛΕΟΝ ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΟΤΙ:

Η ΔΕΗ ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ !!!

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου