.

Δήλωση του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου Δακή για το Πανεπιστήμιο και το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ειδική, αρνητική, μεταχείριση επεφύλαξε το Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, αναφορικά με τον αριθμό των εισακτέων στην Ανώτατη Εκπαίδευση για το Ακαδημαϊκό έτος 2011-2012.
Εκτός της δραματικής μείωσης του αριθμού των εισακτέων, στοιχείο που έχει άμεση επίπτωση στην ανάπτυξη της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, ανακοινώθηκε «η μη εισαγωγή» σπουδαστών σε τμήματα του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, που εδρεύουν στα Γρεβενά και στη Φλώρινα και συγκεκριμένα στα «Διοίκησης Συστημάτων Εφοδιασμού Γρεβενών», «Ζωικής Παραγωγής Φλώρινας» και «Φυτικής Παραγωγής Φλώρινας».
Ήδη, εδώ και καιρό, μανδαρίνοι του Αθηνοκεντρικού Κράτους απεργάζονται σχέδια για την κατάργηση ή στην καλύτερη περίπτωση συρρίκνωση του Πανεπιστημίου και του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.
Τα Ιδρύματα αυτά έχουν συμβάλλει στην ανάπτυξη της περιοχής μας και αναμένουμε να συμβάλλουν ακόμη περισσότερο, καθώς αποτελούν βασική συνιστώσα του στρατηγικού σχεδιασμού ανάπτυξης της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και αποτελούν θεμέλιο του προγραμματισμού μας.
Για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται ότι η Κυβέρνηση στερείται Περιφερειακής Πολιτικής και συνεχώς μεταφέρει πόρους και δραστηριότητες στο υδροκέφαλο Κέντρο.
Καλούμε σε επαγρύπνηση και συστράτευση τις κοινωνικές δυνάμεις και τους φορείς της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, ώστε να τεθεί φρένο στον κατήφορο.

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου