.

Συνάντηση Δημάρχου Κοζάνης με ΔΕΗ για μετεγκαταστάσεις και επιμέρους θέματα

Συνάντηση με την διευθύντρια του Λιγνιτικού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας Όλγα Κουρίδου, είχε την Τρίτη 17 Μαΐου 2011, ο Δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας. Στην σύσκεψη συμμετείχαν ο Αντιδήμαρχος των Δημοτικών Ενοτήτων Ελλησπόντου και Δημ. Υψηλάντη Νίκος Θεοδωρίδης, ο εντεταλμένος σύμβουλος για τα ζητήματα των μετεγκαταστάσεων Δημήτρης Μαυροματίδης, καθώς και ο βοηθός διευθυντής του Λ.Κ.Δ.Μ. Γιώργος Τζέλλος.
Στη εν λόγω συνάντηση συζητήθηκαν:
• Η μετεγκατάσταση της Ποντοκώμης, δεδομένης της αυξημένης ανησυχίας που υπάρχει για τις διαδικασίες που ακολουθούνται, υπό το πρίσμα και των πρόσφατων εξελίξεων. Όπως επισημάνθηκε τα στελέχη της ΔΕΗ θα απαντήσουν εγγράφως στην σχετική επιστολή του Δήμου Κοζάνη, σχετικά με την τήρηση του συμφωνητικού συνεργασίας, επαναλαμβάνοντας ότι η Ποντοκώμη θα μετεγκατασταθεί σύμφωνα με το ανακοινωμένο χρονοδιάγραμμα, καθώς και ότι δεν πρόκειται να προχωρήσει η ΔΕΗ στην αξιοποίηση της ΟΠΚ1 (1340 στρέμματα) του αγροκτήματος Ποντοκώμης, εάν δεν προχωρήσουν όσα προβλέπονται στο σχετικό σύμφωνο συνεργασίας, σχετικά με το ΦΕΚ μετεγκατάστασης της Ποντοκώμης.
• Τέθηκε επί τάπητος το ζήτημα της μετεγκατάστασης της Ακρινής, καθώς με ευθύνη του Δήμου Κοζάνης θα πραγματοποιηθούν τα απαιτούμενα βήματα του προσδιορισμού του χώρου μετεγκατάστασης, ο οποίος θα προκύψει τελικά με απόφαση των κατοίκων της Ακρινής και την υποχρέωση της άμεσης έναρξης από τη ΔΕΗ, της υλοποίησης του επιχειρησιακού σχεδιασμού, σύμφωνα με την πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση.
• Επίσης συζητήθηκε ο σχεδιασμός της νέας επαρχιακής οδού Ε35 καθώς και τα αναγκαία βήματα υλοποίησης του έργου, για την εξυπηρέτηση των κατοίκων της Ακρινής.
• Το τελευταίο ζήτημα που τέθηκε ήταν η διευκόλυνση της χρήσης του ρέματος Σουλού, για την υδροδότηση του κάμπου Αγίου Δημητρίου και Ακρινής, παράλληλα με τις αναγκαίες τεχνικές παρεμβάσεις (κατασκευή νέων υδροφραγμάτων, διάνοιξη καναλιών, κλπ).

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου