.

Εργατική Αλληλεγγύη: Πανεργατική-Πανελλαδική Απεργία την Τετάρτη 15 Ιούνη

Εργατικός ξεσηκωμός – Λαϊκή εξέγερση παντού!

Να μην περάσει από τη βουλή το «Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο» ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας, ο νέος εφιάλτης των εργαζομένων και του λαού!
Να ακυρωθούν με τους αγώνες μας, το Μνημόνιο και μαζί του όλα τα αντεργατικά-αντιλαϊκά μέτρα.
Να τσακιστούν να φύγουν απ’ τη χώρα Κυβέρνηση, ΕΕ και ΔΝΤ

Η κυβέρνηση και η Τρόικα παρά τις εργατικές κινητοποιήσεις, τις απεργίες και τον παλλαϊκό ξεσηκωμό (πεντακόσιες χιλιάδες στην Αθήνα, συνολικά δυο εκατομμύρια πολίτες διαδηλώνουν στις πλατείες όλες της χώρας) συνεχίζουν ακάθεκτοι την καταστροφική για τους εργαζόμενους, το λαό και τον τόπο πολιτική τους.

Αυτή τη φορά η πρωτόγνωρη αντιλαϊκή λαίλαπα έρχεται μέσα από το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής (Μνημόνιο 2) το οποίο κατατίθεται την Τετάρτη στη Βουλή για να ψηφιστεί στις 28 Ιουνίου και προβλέπει:

1. Μείωση κύριων συντάξεων μέσα από έκτακτες εισφορές που μπορεί να ξεπερνάνε και το 15% ενώ μειώνουν κατά 6% και τις συντάξεις πείνας του ΟΓΑ και του ΝΑΤ!

2. Μείωση έως και κατάργηση επικουρικών συντάξεων, μείωση του εφάπαξ στο οποίο όπως και στις επικουρικές πληρώνουν μόνο εργαζόμενοι και εργοδότες και όχι το κράτος.

3. Κατάργηση φοροαπαλλαγών (νοίκια, στεγαστικά δάνεια, φροντιστήρια παιδιών κ.ά.), αύξηση της φορολογίας των εργαζομένων μέσα από έκτακτη εισφορά από 1% έως και 4%, αύξηση των τελών κυκλοφορίας, αύξηση του ΦΠΑ έως και 10% όπως στα είδη εστίασης που αλλάζουν κλίμακα από 13% σε 23%

4. Προαναγγέλλονται νέες μειώσεις μισθών με έκτακτες εισφορές αλλά και κατάργηση επιδομάτων, κλιμακίων, χρονοωρίμανσης κ.α

5. Τσεκούρι πέφτει σε ότι απέμεινε από τις κοινωνικές παροχές ΟΕΚ, ΟΕΕ, ΟΑΕΔ, επιδόματα ανεργίας, μείωση αναπηρικών συντάξεων κλπ

6. Ξεπουλάνε στην κυριολεξία όλη τη δημόσια περιουσία μέσα στα τρία επόμενα χρόνια με επίβλεψη και συμμετοχή μάλιστα εκπροσώπων των ξένων δανειστών που εν δυνάμει είναι και οι υποψήφιοι αγοραστές της περιουσίας του δημοσίου!
Η ΔΕΗ μετοχοποιείτε περεταίρω. Άλλο ένα 17% πάει στους ιδιώτες για να μείνει το 34% στο δημόσιο και σταδιακά να φύγει κι αυτό, όπως έγινε με τον ΟΤΕ. Επίσης δίνεται η δυνατότητα πώλησης παραγωγικών μονάδων, δικτύων και άλλων περιουσιακών στοιχείων για την παραπέρα συρρίκνωση και διάλυση της μεγαλύτερης δημόσιας επιχείρησης της Χώρας!

Αυτό που είναι σήμερα αναγκαίο αλλά και φαντάζει πιο ώριμο και εφικτό είναι η κλιμάκωση των απεργιών και των κινητοποιήσεων των εργαζομένων με κορύφωση τις ημέρες ψήφισης του μεσοπρόθεσμου πλαισίου. Είναι η πολιτική εξέγερση όλου του λαού για να σταματήσει η κλοπή των εισοδημάτων των εργαζομένων και των συνταξιούχων, να σταματήσει η λεηλασία της χώρας, να αποτραπεί η πτώχευση του λαού, να σταματήσει η αποδόμηση της Υγείας, της Παιδείας και όλων των κοινωνικών κατακτήσεων της εργατικής τάξης.

Να αποτραπεί η οικονομική και πολιτική υποδούλωση της χώρας!

- Όλοι στην απεργία
- Όλοι στις διαδηλώσεις
- Όλοι στις πλατείες

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου