.

Στις 30/6 Δημοπρασία Δικαιωμάτων Αερίου Θερμοκηπίου στο Χ.Α.

Για την Πέμπτη 30/6/2011 μεταφέρθηκε η Δημοπρασία Δικαιωμάτων Εκπομπής Αερίων Θερμοκηπίου (EUAs), σύμφωνα με ανακοίνωση του Χ.Α. Η αρχικά προγραμματισθείσα ημερομηνία ήταν η Τετάρτη 29/6/2011.
Αναλυτικότερα, την Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011 θα πραγματοποιηθεί, μέσω του συστήματος συναλλαγών ΟΑΣΙΣ του Χρηματιστηρίου Αθηνών (Χ.Α.), η πρώτη τακτική Δημοπρασία Δικαιωμάτων Εκπομπής Αερίων (EUAs), από την αποθήκη νεοεισερχομένων δικαιωμάτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ). Η ποσότητα που θα δημοπρατηθεί είναι 1.100.000 EUAs.

Για τη διευκόλυνση των συμμετεχόντων και την αποτελεσματικότερη διενέργεια της επικείμενης δημοπρασίας θα εφαρμοστούν εφεξής οι ακόλουθες βελτιώσεις στη διαδικασία (σε σχέση με αυτές της διενεργηθείσας έκτακτης δημοπρασίας στις 15/6/2011):

1. Δυνατότητα τροποποίησης της τιμής πώλησης κατά τη διάρκεια της δημοπρασίας, ώστε να εξασφαλίζεται ότι η τιμή πώλησης είναι εναρμονισμένη με τις τρέχουσες τιμές διαπραγμάτευσης στις διεθνείς αγορές.
2. Σημαντική διεύρυνση των ορίων εισαγωγής εντολών αγοράς. Το Χ.Α. θα δημοσιοποιεί το πρωί της ημέρας της δημοπρασίας την κατώτατη και ανώτατη τιμή εισαγωγής εντολών αγοράς που θα είναι τέτοια ώστε να μπορεί να εξυπηρετείται αποτελεσματικότερα το προηγούμενο.

Πηγή: express.gr

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου