.

Σπάρτακος: Για την Πτολεμαϊδα 5

Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΧΑΙΡΕΤΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΧΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ V».

Μετά από μακροχρόνιες καθυστερήσεις, αναβολές, μεταθέσεις και πλείστα εμπόδια επιτέλους στο θέμα της κατασκευής της νέας μονάδας στην Πτολεμαΐδα γίνεται ένα πολύ δυνατό βήμα με τις δύο προσφορές που έγιναν αποδεκτές από τη ΔΕΗ, για την κατασκευή της λιγνιτικής μονάδας του Οργανισμού, προϋπολογισμού 1,32 δισ. ευρώ και ισχύος 550-660 μεγαβάτ.
Σε μία πολύ κρίσιμη περίοδο, σε μία στιγμή που το ζήτημα της ΔΕΗ βρίσκεται σε πρωταγωνιστική θέση και τούτη την ώρα που οι εργαζόμενοι δίνουν τη μάχη για την διάσωση της Επιχείρησης του Ελληνικού λαού, το γεγονός της αποδοχής των προσφορών φαίνεται να αποτελεί την μοναδική φωτεινή αναλαμπή στο όλο μοτίβο.
Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, οι εργαζόμενοι, η τοπική κοινωνία γνωρίζουν πολύ καλά τόσο την αναγκαιότητα της κατασκευής του έργου αυτού όσο και τα πολλαπλά οφέλη που θα έχει για την περιοχή αλλά και για την εθνική μας οικονομία καθώς η «Πτολεμαΐδα V» αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα επενδυτικά έργα της χώρας και αναμένεται να συμβάλει, στην οικονομική ανάταση, στην αύξηση της απασχόλησης, ενώ θα εξασφαλίσει και την συνέχεια στην πλήρη αξιοποίηση του εθνικού μας καυσίμου. Περαιτέρω, από τα δηλωθέντα εγγυημένα περιβαλλοντικά μεγέθη και των δύο προσφορών προκύπτει ότι η νέα Μονάδα θα τηρεί τους πλέον αυστηρούς περιβαλλοντικούς όρους για τις εκπομπές ρύπων που προβλέπονται από την Ευρωπαϊκή Νομοθεσία.
Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ χαιρετίζει την απόφαση για αποδοχή των προσφορών και ευελπιστεί ότι για τη συνέχεια θα υπάρξει μία ομαλή ροή των διαδικασιών ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία αξιολόγησης των προσφορών, να περατωθεί κάθε άλλη προβλεπόμενη διαδικασία για να ξεκινήσει σύντομα η κατασκευή του έργου.
Την ώρα που οι εργαζόμενοι βρίσκονται στους δρόμους για να αποτρέψουν την πώληση του 17% της Επιχείρησης είναι πολύ δύσκολο να μη συνδέσει κάποιος τα δύο αυτά γεγονότα διαπιστώνοντας, για μία ακόμα φορά, το παράλογο των προθέσεων για ξεπούλημα της ΔΕΗ. Κάνοντας κανείς απλούς υπολογισμούς συμπεραίνει εύκολα το πόσο απαξιώνεται το μεγαλύτερο επενδυτικό έργο που τρέχει αυτή τη στιγμή αφού μόνο το 17% του προϋπολογισμού της μονάδας είναι μόλις 120 εκ λιγότερα από τα χρήματα που θα εισπράξει η κυβέρνηση αν πουλήσει το 17% από το πακέτο μετοχών της επιχείρησης.
Για το λόγο αυτό ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ και οι εργαζόμενοι μαζί με τη ΓΕΝΟΠ θα συνεχίσουν, με όποια μορφή μπορούν, τον αγώνα τους. Έναν αγώνα που είμαστε πεπεισμένοι ότι μπορεί να αποτρέψει τα χειρότερα.


Γραφείο Τύπου

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου