.

Αρθ. Ζερβός: Θα είμαστε έτοιμοι, αν μας ζητηθεί πώληση μονάδων

Από το energia.gr...

«Ο μέτοχος δεν μας έχει ζητήσει να προχωρήσουμε με την πώληση εργοστασίων της ΔΕΗ. Αν μας ζητηθεί, είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε». Η δήλωση ανήκει στον πρόεδρο και δ/ντα σύμβουλο της ΔΕΗ κ. Αρθούρο Ζερβό και πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της ετήσιας γενικής συνέλευσης της επιχείρησης. Ο μάνατζερ της κρατικής επιχείρησης ηλεκτρισμού προσδιόρισε, επίσης, τη ζημιά της ΔΕΗ από την απεργία μετά 30 και 40 εκατ. ευρώ.

Την αίσθηση που …αποπνέει συνολικά η κυβέρνηση περί της περαιτέρω αποκρατικοποίησης της ΔΕΗ - ως προς το ότι, συγκεκριμένα, δεν πρόκειται για ζήτημα που επείγει χρονικά – ενίσχυσε και κ. Αρθούρος Ζερβός το μεσημέρι της Πέμπτης.

Μιλώντας στη διάρκεια της ετήσιας γενικής συνέλευσης των μετόχων, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της κρατικής επιχείρησης ηλεκτρισμού ανέφερε χαρακτηριστικά ότι η εταιρεία ακόμη δεν έχει κάνει καμία προετοιμασία σε σχέση με την αποκρατικοποίηση ή την πώληση μονάδων, καθώς «αυτό ακόμη δεν έχει ζητηθεί από το μέτοχο. Εφόσον ζητηθεί είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε».

Ο ίδιος επιβεβαίωσε τις εκτιμήσεις περί ζημιάς 4 εκατ. ευρώ ημερησίως από τις πρόσφατες απεργίες της ΔΕΗ, καθώς προσδιόρισε το σύνολο του κόστους των κινητοποιήσεων της Ομοσπονδίας μεταξύ 30 και 40 εκατ. ευρώ, εκ του γεγονότος ότι η ΔΕΗ ήταν υποχρεωμένη να αγοράζει από τους παραγωγούς ρεύμα σε πολύ υψηλότερες τιμές από αυτές που μπορεί να προμηθεύσει τους καταναλωτές, καθώς αυτό προερχόταν κυρίως από τις ιδιωτικές μονάδες φυσικού αερίου.

Επιπλέον ο κ. Ζερβός επεσήμανε ότι η σημερινή απόφαση του δικαστηρίου περί κήρυξης της απεργίας ως παράνομης και καταχρηστικής δικαίωσε την άποψη της επιχείρησης.

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου