.

Ρεθυμνο | Η πρώτη συνεταιριστική μονάδα αιολικής ενέργειας

Από τα www.kala-nea.gr

Πρωτοπορεί η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Ρεθύμνου με τη λειτουργία της συνεταιριστικής μονάδας παραγωγής αιολικής ενέργειας στο Ρέθυμνο, τα επίσημα εγκαίνια της οποίας αναμένεται να γίνουν τον ερχόμενο Αύγουστο.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Νίκος Μπιρλιράκης, «η μονάδα αιολικής ενέργειας της ΕΑΣ Ρεθύμνου είναι η πρώτη που θα λειτουργήσει σε όλη τη χώρα, ακόμα και από εκείνη της ΔΕΗ στην Κρήτη, μιας και η διαδικασία για την αδειοδότησή της από τη ΡΑΕ ξεκίνησε το 2003. Είμαστε οι πρώτοι που θα συνδεθούμε με το δίκτυο της ΔΕΗ».

Το αιολικό πάρκο είναι ισχύος 2,4 MW τα οποία θα παράγουν οι τρεις ανεμο-γεννήτριες, που εγκαταστάθηκαν σε έκταση 70 στρεμμάτων στην περιοχή Ακούμια του δήμου Αγίου Βασιλείου και συγκεκριμένα στο όρος Ασιδέρωτο. Το αιολικό πάρκο δημιουργήθηκε από την Ένωση Ενεργειακή ΑΣΕ, στην οποία η ΕΑΣ Ρεθύμνου κατέχει το 95%.

Η ένωση αγροτικών συνεταιρισμών του νομού προχώρησε στη δημιουργία της θυγατρικής εταιρείας Ένωση Ενεργειακή Ανώνυμη Συνεταιριστική Εταιρεία, στην οποία κατέχει 95 % με στόχο το αιολικό πάρκο να λειτουργήσει ως μία αυτόνομη εταιρεία που με αυτόνομη οικονομική διαχείριση να προσφέρει οφέλη και πρόοδο στην Ένωση και τα μέλη της. Για τη συγκεκριμένη επένδυση τα μέλη της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ρεθύμνου ήταν απόλυτα σύμφωνα, όπως δήλωσε ο κ. Μπιρλιράκης.

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου