.

Εμμένει στις κινητοποιήσεις της η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ - Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου

ΣYNEXIZONTAI σήμερα, για ένατη ημέρα, οι απεργιακές κινητοποιήσεις της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, η οποία αντιδρά στην περαιτέρω αποκρατικοποίηση της επιχείρησης.
Oι απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων της ΔΕΗ συνεχίζονται πλέον υπό την ομπρέλα της 48ωρης απεργίας που έχουν κηρύξει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, ενώ η απόφαση του δικαστηρίου στο οποίο προσέφυγε η διοίκηση της ΔΕΗ για να κηρυχθούν παράνομες και καταχρηστικές οι απεργιακές κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν ήδη, αναμένεται σήμερα.

Ως εκ τούτου ανεξαρτήτως της απόφασης του δικαστηρίου και παρά τα αιτήματα της διοίκησης της ΔΕΗ για εισαγγελική παρέμβαση κατά της απεργίας, αυτή συνεχίζεται κανονικά. Παράλληλα συνεχίζονται και οι περιοδικές διακοπές ηλεκτροδότησης, αν και οι χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες έχουν βοηθήσει ώστε να μην υπάρχουν μεγάλα προβλήματα.

Πρέπει να σημειωθεί ότι η ΓΕΝΟΠ εμμένει στη σκληρή της στάση δηλώνοντας ότι η διοίκηση της ΔΕΗ είναι υπεύθυνη για τις διακοπές ηλεκτροδότησης καθώς θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει τις υδροηλεκτρικές μονάδες παραγωγής ώστε να καλύψει το έλλειμμα που προκύπτει λόγω της απεργίας σε ό,τι αφορά τη λιγνιτική παραγωγή.
Από την πλευρά της, η διοίκηση της ΔΕΗ υποστηρίζει ότι δεν χρησιμοποιεί σε μεγάλη έκταση τα νερά για λόγους ασφαλείας εν όψει των δύο επόμενων μηνών του καλοκαιριού.

Εξάλλου, ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ Νίκος Φωτόπουλος, εξερχόμενος χθες από τα δικαστήρια και απαντώντας εμμέσως πλην σαφώς στον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργο Παπακωνσταντίνου, που είχε καλέσει την Ομοσπονδία να αναλάβει τις ευθύνες της, δήλωσε: «Στο μάθημα της υποταγής θα μείνουμε μετεξεταστέοι».

Πηγή: express.gr

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου