.

ΔΕΗ: Επιπτώσεις από την απεργία στο ηλεκτρικό σύστημα

Σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στο σύστημα ηλεκτροδότησης λόγω της απεργίας της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ-ΚΗΕ που ξεκίνησε από χθες το βράδυ και με βάση τα διαθέσιμα στοιχεία που υπήρχαν μέχρι τις πρωινές ώρες σήμερα, 20 Ιουνίου 2011, η ΔΕΗ Α.Ε. ανακοινώνει τα ακόλουθα:

• Λόγω της απεργίας έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας 9 μεγάλες και μικρές θερμοηλεκτρικές Μονάδες συνολικής ισχύος περίπου 2.500 MW.
• Πέραν αυτών 7 θερμοηλεκτρικές Μονάδες συνολικής ισχύος 1.000 MW περίπου ήσαν εκτός λειτουργίας, με βάση τον προγραμματισμό της αγοράς κατά την έναρξη της απεργίας και παραμένουν εκτός λειτουργίας εξαιτίας των απεργιακών κινητοποιήσεων.

Ανάλογα με τη διαμόρφωση της ζήτησης κατά τη διάρκεια της ημέρας είναι πιθανόν να πραγματοποιηθούν αναγκαίες εκ περιτροπής περικοπές ηλεκτρικής ενέργειας.

Εφ’ όσον δοθεί η σχετική εντολή από το Διαχειριστή του Συστήματος (ΔΕΣΜΗΕ), η ΔΕΗ θα ανακοινώσει στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, Πρόγραμμα εκ Περιτροπής Περικοπών.

Το Πρόγραμμα Περικοπών θα αναρτηθεί και στην ιστοσελίδα της ΔΕΗ, ενώ οι καταναλωτές θα μπορούν επίσης να ενημερώνονται από ειδική τηλεφωνική γραμμή.

Η ΔΕΗ ζητεί την κατανόηση των Πολιτών για την ταλαιπωρία που θα υποστούν και τους καλεί να καταβάλλουν προσπάθειες για τον περιορισμό της κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος στα απολύτως αναγκαία επίπεδα, κυρίως κατά τις ώρες αιχμής της ζήτησης, δηλαδή από 12:00 έως 15:00 και από 20:00 έως 22:30.

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου