.

Εργατική Αλληλεγγύη: ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ, ΝΑ ΜΗΝ ΨΗΦΙΣΤΕΙ ΤΟ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

-Το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα κατακρεουργεί τους μισθούς και τις συντάξεις ξεπουλάει τη δημόσια περιουσία και όλες τις δημόσιες επιχειρήσεις, ξεπατώνει τα εργασιακά δικαιώματα και τις κατακτήσεις ενός αιώνα και προετοιμάζει εκατοντάδες χιλιάδες απολύσεις
-Αδιέξοδη η γραμμή της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ για σωτηρία της ΔΕΗ και του ασφαλιστικού μας χωρίς την κατάργηση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος και του εφαρμοστικού νόμου που η κυβέρνηση δηλώνει ότι θα το ψηφίσει μέχρι τέλους Ιουνίου.
-Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να συγκροτήσουν απεργιακές επιτροπές, να πιέσουν συνδικάτα και ομοσπονδίες για απεργιακές κινητοποιήσεις με στόχο την καταψήφιση του «μεσοπρόθεσμου» και την κατάργηση του μνημονίου

Συναδέλφισσες-συνάδελφοι
Η ηγεσία της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ και του Σπάρτακου ελπίζουν πως διεκδικώντας:
• τη σωτηρία της ΔΕΗ και
• τη σωτηρία του Ασφαλιστικού μας
θα μπορέσουν να περισώσουν έστω και κάτι από την επερχόμενη κοινωνική κόλαση που επιβάλει το μεσοπρόθεσμο, Δεν υπάρχει κανένας νοήμων άνθρωπος να πιστεύει ότι είναι δυνατόν να υπάρξει εξαίρεση καμιάς δημόσιας επιχείρησης, κανενός κλάδου εργαζομένων από τη λαίλαπα του μεσοπρόθεσμου προγράμματος.
Ακόμα και να υπάρξει προς στιγμήν κάποια εξαίρεση για λόγους τακτικής της κυβέρνησης σίγουρα θα έρθει σύντομα η ώρα που όλοι θα πεταχτούν στον καιάδα του μεσοπρόθεσμου και του μνημονίου. Ο νέος κανονισμός προσωπικού της Τραινοσέ δείχνει τον τρόπο που θα απολυθούν οι εργαζόμενοι και θα εφαρμοστεί ως πιλότος και στις άλλες ΔΕΚΟ, θα φέρει σίγουρα απολύσεις και στη ΔΕΗ!
Η απεργία των εργαζομένων στη ΔΕΗ ξεκίνησε και συνεχίζεται με μεγάλη συμμετοχή των εργαζομένων και αφαίρεση μεγάλης ισχύος από την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας και πρέπει να εξαπλωθεί σε όλους τους κλάδους και τις επιχειρήσεις του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα με αίτημα να μην περάσει, να μην ψηφιστεί το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα!
Το Συνδικάτο Εργαζομένων στην Ενέργεια «Εργατική Αλληλεγγύη» συναισθανόμενο την ανάγκη των καιρών και την αδιέξοδη τακτική της συνδικαλιστικής ηγεσίας της ΓΕΝΟΠ καλεί τους εργαζόμενους αλλά και κάθε συνδικαλιστική δύναμη που αντιτίθεται στην καταστρο-φική λογική της εξαίρεσης, να συγκροτήσουμε απεργιακές επιτροπές σε κάθε εργασιακό χώρο και όλοι μαζί να απαιτήσουμε να μην περάσει, να καταψηφιστεί το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, να πάρουν το μέλλον της δικής τους ζωής και των παιδιών τους στα χέρια τους.
Ενωμένοι μαζί με το λαό που βρίσκεται στους δρόμους και στις πλατείες, με τη συμμετοχή απεργών και συνδικάτων να απαιτήσουμε να αποσυρθεί τώρα το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, το νέο μνημόνιο λιτότητας, ξεπουλήματος του δημόσιου πλούτου και των απολύσεων.

ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ

Εργαζόμενες- εργαζόμενοι συγκροτήστε απεργιακές επιτροπές. Πιέστε τις συνδικαλιστικές ηγεσίες σε ομοσπονδίες και συνδικάτα να κηρύξουν απεργίες με στόχο:
ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ – ΝΑ ΜΗΝ ΨΗΦΙΣΤΕΙ ΤΟ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ

Το Δ.Σ του ΣΕΕΝ Εργατική Αλληλεγγύη

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου