.

Τη Δευτέρα η εκδίκαση της αγωγής της ΔΕΗ κατά της ΓΕΝΟΠ

Για τη Δευτέρα αναβλήθηκε η συζήτηση της αίτησης της ΔΕΗ με την οποία ζητά να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία της ΓΕΝΟΠ.

Παράλληλα, το μονομελές πρωτοδικείο εξέδωσε προσωρινή διαταγή για να διατηρηθεί η ισχύς στα χθεσινοβραδινά επίπεδα και συγκεκριμένα:

« …να διατηρεί την ισχύ του συστήματος παραγωγής και διάθεσης ηλεκτρικής ενέργειας στα επίπεδα της 23.6.11 και πάντως στα επίπεδα που ορίζονται στην υπ΄ αριθμ. 4/2010 απόφαση Πρωτ/μιας Επιτροπής άρθρο 15 Ν 1264/1982 και όχι κατώτερη από 6.800 Μεγαβάτ μέχρι της συζητήσεως της αγωγής και με τον όρο της συζήτησης στη δικάσιμο αυτή.»

Νωρίτερα, 100 περίπου συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ έφτασαν στην Ευελπίδων και σηκώνοντας την μπάρα της κεντρικής εισόδου έφτασαν στο κτίριο 5, όπου θα εκδικαζόταν η αγωγή της ΔΕΗ.

Σχετικά με την αγωγή της ΔΕΗ κατά της ΓΕΝΟΠ, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης, κ. Αρθούρος Ζερβός, δήλωσε:

«Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους Έλληνες πολίτες και αυτονόητο σεβασμό στα συνδικαλιστικά δικαιώματα η ΔΕΗ κατέθεσε σήμερα το πρωί αγωγή ζητώντας να κριθεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία της ΓΕΝΟΠ/ ΔΕΗ.

Οι εξελίξεις των τελευταίων ωρών θέτουν σε κίνδυνο την ηλεκτροδότηση της χώρας και η Επιχείρηση παίρνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διασφάλιση της συνεχούς παροχής ηλεκτρικής ενέργειας, όπως έχει την υποχρέωση απέναντι στους Έλληνες πολίτες».

Πηγή: energypress.gr

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου