.

Τελετή λήξης του «Θερινού Σχολείου» - Επιμορφώθηκαν 40 μηχανικοί

Από τον ΠΡΩΙΝΟ ΛΟΓΟ

Η τελετή λήξης του «Θερινού Σχολείου» πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας στην αίθουσα του Αμφιθεάτρου, όπου 40 μηχανικοί παρέλαβαν τα πτυχία τους στον τομέα της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ηλιακά συστήματα.
Το «Θερινό Σχολείο» υλοποίησε για δύο εβδομάδες το Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και στόχος είναι να γίνει θεσμός, δίνοντας τη δυνατότητα σε νέους επιστήμονες να λάβουν γνώσεις πάνω στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Ο Επιστημονικός υπεύθυνος του Θερινού Σχολείου και Υπεύθυνος του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας Ιωάννης Μπάρτζης, επεσήμανε πως τελικά φοίτησαν 40 άτομα, από τους οποίους οι 35 ολοκλήρωσαν το σεμινάριο και οι οποίοι παρέλαβαν τα πτυχία τους. «Φτάσαμε αισίως στο τέλος των δύο εβδομάδων του θερινού σχολείου για την παραγωγή ενέργειας από τα ηλιακά συστήματα. Ήταν ένας θεσμός που ξεκινήσαμε για πρώτη φορά φέτος και είχε τεράστια επιτυχία. Υπήρξε μεγάλη ζήτηση από τους συναδέλφους μηχανικούς αλλά και επίσης από την αγορά εργασίας που έσπευσε να μας αγκαλιάσει από πλευράς χρηματοδότησης, τόσο από τη ΔΕΗ όσο και από την εταιρεία sunedison, μια εταιρεία κολοσσό στον τομέα των φωτοβολταϊκών συστημάτων». Ο ίδιος επεσήμανε πως «το πανεπιστήμιο μας πρέπει να είναι πρωτοπόρο στο θέμα της ενεργειακής παραγωγής. Βρισκόμαστε στην πηγή της ενέργειας στην Ελλάδα, τη Δυτική Μακεδονία. Ακούσαμε από την κυβέρνηση και τη ΔΕΗ ότι θα γίνει ένα από τα μεγαλύτερα πάρκα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από φωτοβολταϊκά συστήματα και εμείς πρέπει να είμαστε έτοιμοι. Αυτό πρέπει να στελεχωθεί από μηχανικούς, οι οποίοι πρέπει να έχουν την κατάλληλη εκπαίδευση.

Από την πλευρά του ο Διευθύνων Σύμβουλος της «ΔΕΗ Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας» Γιάννης Τσιπουρίδης έκανε λόγο για μια «πολύ σημαντική πρωτοβουλία που αποδεικνύει ότι τα πνευματικά μας ιδρύματα αποδεικνύουν ότι είναι σε επαφή με την κοινωνία και την πραγματικότητα, και ετοιμάζουν τους μηχανικούς - τεχνικούς για το ενεργειακό μέλλον». Παράλληλα, προσέθεσε πως «δένει με τα δικά μας σχέδια για την ανάπτυξη των φωτοβολταϊκών στην περιοχή». Επεσήμανε πως είναι σε εξέλιξη η διαδικασία επιλογής στρατηγικού επενδυτή για το μεγαλύτερο φωτοβολταϊκό πάρκο στον κόσμο, αυτή τη στιγμή, ενώ αναφέρθηκε και σε άλλα δύο φωτοβολταϊκά πάρκα των 15MW που έχει η ΔΕΗ. «Ευελπιστούμε ότι κάποια από αυτά τα παιδιά θα στελεχώσουν τις μονάδες που θα αναλάβουν την υποστήριξη των φωτοβολταϊκών στο μέλλον», κατέληξε.

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου