.

Με μέτρο το κλιματιστικό

Από το www.deltiokairou.gr

Όλοι ξέρουμε πόσο δύσκολο είναι να αντέξει κανείς χωρίς κλιματιστικό, όταν η θερμοκρασία χτυπάει σαραντάρια. Η χρήση του όμως θέλει μέτρο. Διαβάστε τι προτείνουν οι ειδικοί.

Το κλιματιστικό είναι παντού: στο σπίτι, στο γραφείο, στο αυτοκίνητο. Όση ζέστη κι αν κάνει έξω όμως, δεν υπάρχει κανένας λόγος να το ρυθμίζετε σε θερμοκρασία χαμηλότερη από τους 25 βαθμούς Κελσίου, αφού και στους 25 βαθμούς η διαφορά εξωτερικής και εσωτερικής θερμοκρασίας είναι μεγάλη, και θα σας κάνει να νιώθετε ευχάριστα, χωρίς να επιβαρύνετε σημαντικά το περιβάλλον και την τσέπη σας.

Είναι γνωστό ότι τα κλιματιστικά μηχανήματα καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες ενέργειας. Το μέσο κλιματιστικό λειτουργεί στα 1.000 Watt, εκπέμποντας περίπου 650 γραμμάρια διοξειδίου του άνθρακα την ώρα. Αυτό σημαίνει ότι σας κοστίζει περίπου 0,10 ευρώ την ώρα.

Μια καλή εναλλακτική λύση είναι οι ανεμιστήρες. Αν δεν μπορείτε να φανταστείτε όμως τη ζωή σας χωρίς κλιματιστικό, χρησιμοποιήστε το με μέτρο και επιλέξτε πάντα τα μοντέλα που έχουν καλύτερη ενεργειακή απόδοση, δηλαδή είναι κλάσης Α.

Συντηρήστε το

Αντίθετα με ό,τι πιστεύουν ορισμένοι, η τακτική συντήρηση του κλιματιστικού από ειδικευμένους τεχνικούς εξασφαλίζει αποδεδειγμένα την αποτελεσματικότερη λειτουργία του με το μικρότερο δυνατό κόστος και αποτελεί βασική προϋπόθεση, ώστε ο αέρας που παρέχει η μονάδα να είναι πεντακάθαρος και απόλυτα ασφαλής για την υγεία σας.

Επιπλέον η τακτική συντήρηση επιτρέπει τη γρήγορη ανάπτυξη των επιθυμητών επιπέδων θερμοκρασίας και υγρασίας στο χώρο που μεταφράζεται σε εξοικονόμηση ενέργειας και χρημάτων

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου