.

ΛΥΓΚΗΣΤΙΣ: Είμαστε έτοιμοι για νέες Μάχες

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνάδελφοι – σες
Είμαστε έτοιμοι για νέες Μάχες.

Η μάχη που δώσαμε δεν πήγε χαμένη, πέρα από το ότι μας έδωσε την δυνατότητα να περπατάμε με το κεφάλι ψηλά και να έχουμε την συνείδηση ήσυχη ταυτόχρονα , είναι και μια παρακαταθήκη για όλα τα ζητήματα που έχουμε μπροστά μας και είναι ανοιχτά (Ασφαλιστικό, Ιδιωτικοποίηση της επιχείρησης ).
Είμαστε εδώ και Είμαστε Δυνατοί.

Για πρώτη φορά οι εργαζόμενοι ξεπέρασαν τους συνδικαλιστές, συμμετέχοντας στην απεργία με πάθος και δυναμισμό, δίνοντας το μήνυμα ότι εμείς είμαστε εδώ.
Διαφωνούμε με την κυβερνητική πολιτική της Κυβέρνησης και της Τρόικας . Η μεγάλη αυτή οικογένεια των εργαζομένων είναι όσο ποτέ άλλοτε ενωμένη. Αντίπαλος μας είναι η πολιτική που εφαρμόζεται και τα κακόβουλα σχέδια της. Βροντοφωνάξαμε όλοι μαζί ΟΧΙ στην ιδιωτικοποίηση της περιουσίας του Ελληνικού Λαού.
Πρωτοστάτης του μεγάλου αυτού αγώνα για μια ακόμα φορά το Λεκανοπέδιο της Δυτικής Μακεδονίας, σηκώνοντας το μεγάλο βάρος της απεργίας. Πρωτοφανή για μια ακόμα φορά η συμμετοχή των συναδέλφων θυσιάζοντας το μεροκάματο τους και δίνοντας την ψυχή τους για την επίτευξή του στόχου.
Για μια ακόμα φορά όμως δυστυχώς το κέντρο ήταν απών από την μεγάλη μάχη. Καταδικάζουμε επίσης και την απεργοσπασία ορισμένων στελεχών και συναδέλφων από την μάχη αυτή.
Η ιστορία και η συνείδηση τους θα τους κρίνει. Όλοι γνωρίζουμε ποίοι είναι οι εφιάλτες. Τους παραδίδουμε στην χλεύη του καθενός αγωνιστή.
Ο αγώνας συνάδελφοι δεν τελείωσε .
Τα σενάρια για την αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ περιφέρονται ! Απομακρύνεται από ότι δείχνουν τα πράγματα το σενάριο της πώλησης μετοχών όμως «ενδιαφέρουσα» όπως είπε και ο Υπουργός είναι η πρόταση για πώληση Μονάδων.

Ποίες όμως Μονάδες ή και Ορυχεία;
Εδώ είναι και το ερώτημα. Στο σενάριο αυτό δείχνει να συμφωνεί και ο Πρόεδρος της ΔΕΗ. Ποιες μονάδες και Ορυχεία θα αλλάξουν χέρια; Σίγουρα θα είναι Μονάδες του Λεκανοπεδίου,
πρώτος στόχος οι σύγχρονες μονάδες ή ΜΕΣΕΣ μονάδες όπως αποκάλυψε ο Πρόεδρος.
Για το λόγο αυτό η κοινωνία, οι εργαζόμενοι, οι φορείς πρέπει να πάρουν θέση.

Γιατί ορισμένα συνδικαλιστικά στελέχη αναμασούν τα λόγια του Προέδρου για πώληση μονάδων; Συμφωνούν μαζί του; Προτάσεις για την απελευθέρωση όπως επιτάσσει η Ευρώπη υπάρχουν. Λέμε ΟΧΙ όμως στην ερήμωση του Λεκανοπεδίου μας. Όποιος συμφωνήσει με αυτήν την πρόταση θα λογοδοτήσει στην κοινωνία και τους εργαζόμενους .
Λέμε ΟΧΙ στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ.
Λέμε ΟΧΙ στην οικονομική καταστροφή της περιοχής μας.
Λέμε ΝΑΙ στην Ανάπτυξη της με επενδύσεις όπως έχουν δεσμευτεί όλοι τους περνώντας προεκλογικά από την καρδιά της ενεργειακής παραγωγής.

Συνάδελφοι –σες ΟΙ ΕΦΙΑΛΤΕΣ σύντομα θα αποκαλυφθούν !!!

ΚΡΙΝΕΤΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΥ ΑΥΣΤΗΡΑ

Το Σωματείο μας σταθμίζοντας όλα αυτά θα πάρει τις πρωτοβουλίες αυτές έτσι ώστε να υπερασπιστεί μαζί με την τοπική κοινωνία τα συμφέροντα του τόπου και των εργαζομένων.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου