.

Greenpeace: "Όσο περισσότερο επενδύουμε στα φωτοβολταϊκά, τόσο πιο αποτελεσματικά μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την κρίση"


Η έκθεση της Greenpeace επιχειρεί μία εκ βαθέων ανάλυση του κόστους-οφέλους από τη χρήση των φωτοβολταϊκών, με βάση τα σημερινά δεδομένα, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι για κάθε ευρώ που επενδύει η Ελλάδα στα φωτοβολταïκά, η κοινωνία παίρνει πίσω κατά μέσο όρο 1,15 €.



Στα οφέλη από τη χρήση των φωτοβολταϊκών –εκτός των περιβαλλοντικών– περιλαμβάνονται η ασφάλεια της τροφοδοσίας, η αποφυγή κοστοβόρων black-out κατά τους θερινούς μήνες και η ανάπτυξη της εγχώριας αγοράς με χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας. Το μεγαλύτερο όμως όφελος βρίσκεται στη μείωση της χρήσης ορυκτών καυσίμων που επιβαρύνουν κάθε χρόνο την ελληνική οικονομία με δισεκατομμύρια ευρώ από την καταστροφή των φυσικών πόρων της υπαίθρου, την επιβάρυνση της υγείας των τοπικών κοινωνιών και τη συμβολή στην αλλαγή του κλίματος.

Είναι πραγματικά αδιανόητο, λοιπόν, να συζητάμε σήμερα για νέες επενδύσεις σε λιγνίτη και πετρέλαιο τη στιγμή που τα μεγαλύτερα οφέλη για το περιβάλλον, την οικονομία και τους πολίτες βρίσκονται στην εκμετάλλευση του πραγματικού πλούτου της χώρας μας: του ήλιου. Η συζήτηση για το μέλλον της ανάπτυξης των φωτοβολταϊκών και της ενέργειας στη χώρα μας, θα πρέπει να λαμβάνει υπόψη τις πραγματικές τεράστιες δυνατότητες της Ελλάδας για παραγωγή και εξαγωγή ηλιακής ενέργειας, αλλά και τη δυνατότητα των φωτοβολταϊκών να συμβάλλουν αποτελεσματικά στην καλύτερη αντιμετώπιση της κρίσης.

κλικ για να κατεβάστε την έκθεση...

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου