.

Υπόμνημα με φλέγοντα ζητήματα στον πρόεδρο της ΔΕΗ

Από τον Πτολεμαίο...

Την άμεση έναρξη της κατασκευής των δύο λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ στην περιοχή μας (Πτολεμαΐδα και Φλώρινα), του Φωτοβολταϊκού πάρκου της ΔΕΗ στα ορυχεία και του εργοστασίου κατασκευής πάνελς, των μετεγκαταστάσεων των πληττομένων οικισμών και τη διενέργεια προσλήψεων μόνιμου προσωπικού στη ΔΕΗ, θα ζητήσει η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Πτολεμαΐδας- Εορδαίας από τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ Αρθούρο Ζερβό, με υπόμνημα που θα επιδώσει λίγο πριν την έναρξη της συνεδρίασης του Δ.Σ. της ΔΕΗ στην περιοχή μας, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 12μ.μ. της Παρασκευής 9 Σεπτεμβρίου στο Εκθεσιακό Κέντρο του Λιγνιτικού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας (ΛΚΔΜ) στα ορυχεία.
Τα ζητήματα που θα τεθούν στον πρόεδρο της ΔΕΗ κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δ.Σ. της ΔΕΗ ΑΕ στην περιοχή μας, εξετάστηκαν από τους εκπροσώπους των συνδικάτων σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής με πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου Πτολεμαΐδας- Εορδαίας.
Στη σύσκεψη τέθηκαν και άλλα θέματα που απασχολούν τους εργαζόμενους και την περιοχή, οπότε στο υπόμνημα προς τον πρόεδρο της ΔΕΗ θα περιλαμβάνονται τα ακόλουθα αιτήματα:
Να αλλάξει ο Νόμος για τις οκτάμηνες προσλήψεις στη ΔΕΗ προκειμένου να έχουν δικαίωμα απασχόλησης και άνεργοι οικισμών που δεν χαρακτηρίζονται πληττόμενοι, λόγω της μεγάλης ανεργίας που μαστίζει την περιοχή.
Τη διενέργεια ελέγχων από τη ΔΕΗ για την πάταξη του φαινομένου του δουλεμπορίου και της μαύρης και ανασφάλιστης εργασίας στους εργολάβους που εκτελούν εργολαβίες για λογαριασμό της ΔΕΗ, τη διασφάλιση της πληρωμής των εργαζομένων σε εργολάβους καθώς καταστρατηγείται ακόμα και το σύστημα καταβολής της μισθοδοσίας μέσω τραπεζών.
Πιεστικό θα είναι, σύμφωνα με τα λεγόμενα του Εργατικού Κέντρου Αναστάσιου Τσιλφίδη, το αίτημα για τη δημιουργία παραρτήματος της Επιθεώρησης Μεταλλείων στην περιοχή μας λόγω των συχνών εργατικών ατυχημάτων που σημειώνονται στους εργασιακούς χώρους της ΔΕΗ, αλλά και για τη βιωσιμότητα του ΤΑΥΤΕΚΩ (ασφαλιστικό ταμείο της ΔΕΗ), καθώς επείγει να δοθεί λύση στο πρόβλημα που δημιουργήθηκε με το εμπάργκο που κήρυξαν τα φαρμακεία για άρση της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων στους ασφαλισμένους της ΔΕΗ αλλά και την μη καταβολή των εφάπαξ και των συντάξεων σε όσους εξέρχονται στη σύνταξη.
Θα ζητηθεί επίσης να αυξηθεί ο κύκλος προμηθειών της ΔΕΗ από την τοπική αγορά, ιδιαίτερα που την περίοδο αυτή ο επιχειρηματικός και εμπορικός κόσμος της περιοχής αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα βιωσιμότητας των επιχειρήσεών του, αλλά και τη λήψη μέτρων για τον περιορισμό της κατάχρησης της κυκλοφορίας υπηρεσιακών αυτοκινήτων που έχουν χορηγηθεί σε στελέχη της επιχείρησης και τα χρησιμοποιούν και για τις δικές τους ανάγκες με αποτέλεσμα να κυκλοφορούν καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ωρου με σοβαρή οικονομική επιβάρυνση για την επιχείρηση.
Ιδιαίτερη έμφαση, τόνισε ο κ. Τσιλφίδης, θα δοθεί στο αίτημα να μπει φρένο στο απαράδεκτο φαινόμενο να μην γνωρίζει η ΔΕΗ πόσους και ποιους εργαζόμενους απασχολούν οι εργολάβοι, αλλά και να πάψουν να δίνονται εργολαβίες κάτω του κόστους, αφού το φαινόμενο αυτό έχει ως συνέπεια να κλέβουν οι εργολάβοι τους εργαζόμενους που απασχολούν προκειμένου να ανταπεξέλθουν στο κόστος των έργων που αναλαμβάνουν.
Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο της συνεδρίασης του Δ.Σ. της ΔΕΗ στην περιοχή μας θα συνεδριάσει το απόγευμα της Τετάρτης και το Δ.Σ. της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ στις 5μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Πτολεμαΐδας.

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου