.

Ευρωπαϊκή task force για το ΕΣΠΑ

Από την express.gr...

Συνάντηση με τον Χόρστ Ράιχενμπαχ, επικεφαλής της «ομάδος δράσης» της Ε.Ε. για την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα, θα έχει στις 15.00 το μεσημέρι, ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος. Τα μέλη της ομάδας, είναι υποχρεωμένα να υποβάλουν τριμηνιαίες εκθέσεις στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και στις ελληνικές αρχές, σχετικά με την πρόοδο των εργασιών τους.

Στόχος των Βρυξελλών με τη δημιουργία της συγκεκριμένης ομάδας είναι να δοθεί στη χώρα μας σημαντική τεχνική υποστήριξη για ζητήματα που αφορούν στις διαρθρωτικές αλλαγές και στην αξιοποίηση των κοινοτικών κονδυλίων.

Με τη συνάντηση, στις 3 μετά το μεσημέρι στο υπουργείο Οικονομικών, του κ.Βενιζέλου με τον κ.Ράιχενμπαχ, «εγκαινιάζεται» ουσιαστικά η παροχή τεχνικής βοήθειας προς την Ελλάδα για την απορρόφηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ και την προώθηση των μεταρρυθμίσεων.

Η ομάδα δράσης - γνωστή και ως «task force» - συστάθηκε με πρωτοβουλία του προέδρου της Ευρωπαϊκής Eπιτροπής, Ζοζέ Μπαρόζο και αποτελείται από αποσπασμένα στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Υπάγεται απευθείας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ο επικεφαλής της ομάδας, είναι πρώην αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD). Οι εργασίες της θα εστιαστούν στην ανταγωνιστικότητα, την ανάπτυξη και την απασχόληση.

Η ομάδα θα υποβάλλει τριμηνιαίες εκθέσεις προόδου στις ελληνικές αρχές και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Θα έχει ως έδρα τις Βρυξέλλες, ενώ στην Αθήνα θα λειτουργεί ομάδα επικοινωνίας και υποστήριξης, σε στενή συνεργασία με την αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα. Τον γενικό συντονισμό των εργασιών της ομάδος δράσης θα έχει ο Ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, Όλι Ρεν.

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου