.

Συμμετοχή της ΔΙΑΔΥΜΑ στη διαπεριφερειακή συνάντηση του υποέργου TREC στη Λειψία

Από το www.kozanimedia.gr


Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της διαπεριφερειακής συνάντησης του υποέργου TREC στη Λειψία, στις 14 και 15 Σεπτεμβρίου, στην οποία συμμετείχε και η ΔΙΑΔΥΜΑ ως εταίρος του σχήματος.

Το πρόγραμμα της συνάντησης οργανώθηκε από το Γερμανικό Κέντρο Έρευνας Βιομάζας και συμπεριλάμβανε ένα ημερήσιο workshop πάνω στο θέμα των ενεργειακών clusters και τα δίκτυα ενεργειακών επιχειρήσεων. Κατά τη δεύτερη μέρα της συνάντησης, οι συμμετέχοντες περιηγήθηκαν σε διάφορες εγκαταστάσεις ΑΠΕ της περιοχής, μεταξύ αυτών: στην εγκατάσταση βιοαερίου του συνεταιρισμού αγροτών στο Jesewitz, στο φωτοβολταικό πάρκο του Brandis και στο αιολικό πάρκο στο Ramsdorf, το οποίο βρίσκεται σε πρώην περιοχή ορυχείων εξόρυξης λιθάνθρακα.

Στη συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι από τους εξής φορείς:

- North-West Regional Development Agency (συντονιστής του υποέργου)

- INCDO-INOE2000, Research Institute for Analytical Instrumentation

subsidiary, ICIA, Technology Transfer Center CENTI

- ΕΚΕΤΑ / ΙΤΕΣΚ

- ∆ΙΑ∆ΥΜΑ Α.Ε.

- German Biomass Research Center

Το υποέργο TREC (Trans-national Renewable Energy Cluster) ανήκει στο πρόγραμμα SMART+ της Κοινοτικής Πρωτοβουλίας Interreg IVC. Το πρόγραμμα στοχεύει στην προώθηση της καινοτομίας και της έρευνας στις Μικρομεσαίες επιχειρήσεις μέσα από τη συνεργασία και την ανταλλαγή καλών πρακτικών που

1 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου