.

Συνάντηση εμπειρογνωμόνων για την καθαρή ενέργεια

Συνάντηση των Ομάδων του Δικτύου Συνεργασίας Ευρωπαϊκής Ένωσης και Χωρών του Κόλπου για την προώθηση της Καθαρής Ενέργειας θα πραγματοποιηθεί στις 24 και 25 Νοεμβρίου 2011 στην Αθήνα.
Ειδικότερα, θα συναντηθούν εμπειρογνώμονες και στελέχη σημαντικών ενεργειακών φορέων
και ερευνητικών κέντρων με ιδιαίτερο ενδιαφέρον σε θέματα καθαρής ενέργειας, τόσο από
την Ευρωπαϊκή Ένωση όσο και από τον Κόλπο (GCC),προκειμένου να συμμετέχουν στις ομάδες συζήτησης στα θέματα Διαχείρισης Ζήτησης και Εξοικονόμηση Ενέργειας, Δέσμευση και Αποθήκευση Άνθρακα, Καθαρές Τεχνολογίες Φυσικού Αερίου, Διασυνδέσεις Ηλεκτρικής Ενέργειας και Ενοποίηση Αγοράς, προς την κατεύθυνση ανάπτυξης συνεργασιών.
Στόχος του Δικτύου είναι να ενισχύσει τις ενεργειακές σχέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των έξι Χωρών του Κόλπου, μέσω της διερεύνησης των δυνατοτήτων και της ανάπτυξης κατάλληλων υποδομών και μηχανισμών για πρακτικές δραστηριότητες συνεργασίας, αμοιβαίου ενδιαφέροντος, στον τομέα των «καθαρών» ενεργειακών τεχνολογιών.
Οι δραστηριότητες του δικτύου στον τομέα της καθαρής ενέργειας περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, την ανταλλαγή εμπειριών και τεχνογνωσίας, το συντονισμό και την προώθηση των κοινών δράσεων, τη διευκόλυνση της κοινής έρευνας, την επίδειξη και ανάπτυξη μέσω κοινών προγραμμάτων και την παροχή πολιτικών υποστήριξης για την προώθηση των δράσεων αυτών.
Η δημιουργία και λειτουργία του Δικτύου χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Το Εργαστήριο Συστημάτων Αποφάσεων και Διοίκησης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου είναι το Εργαστήριο Συστημάτων Αποφάσεων και Διοίκησης του ΕΜΠ, ενώ συντονιστής από την πλευρά των αραβικών χωρών του Κόλπου είναι το Masdar Institute of Science & Technology (Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα).
Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στη συνάντηση – που θα γίνει στο ξενοδοχείο President- πρέπει να το δηλώσουν μέχρι τις 11 Νοεμβρίου 2011.

Πληροφορίες: http://www.eugcc-cleanergy.net

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου