.

GreenPeace: Οι ΑΠΕ μειώνουν το κόστος ηλεκτροπαραγωγής - Από το 2013 το πραγματικό κόστος του λιγνίτη

Τα επόμενα δύο χρόνια το ηλεκτρικό ρεύμα θα ακριβύνει κι άλλο εξ αιτίας του λιγνίτη, τόνισε στο ΣΚΑΪ 100,3 ο Τάκης Γρηγορίου, υπεύθυνος θεμάτων εξοικονόμησης ενέργειας στη Greenpeace. Όπως εξήγησε τώρα η παραγωγή λιγνίτη επιδοτείται έμμεσα, ενώ από το 2013 που αυτό θα σταματήσει σύμφωνα με οδηγία της ΕΕ, ο καταναλωτής θα πληρώνει το πραγματικό κόστος του λιγνίτη, η χρήση του οποίου προκαλεί καταστροφή στο περιβάλλον και βλάπτει την υγεία.

Ο κ. Γρηγορίου υπογράμμισε ότι όσο περισσότερη καθαρή ενέργεια χρησιμοποιείται, τόσο πιο οικονομικό θα έπρεπε να είναι το ηλεκτρικό ρεύμα για τους καταναλωτές. Μάλιστα σημείωσε ότι φέτος δαπανήθηκαν 730 εκατ. ευρώ λιγότερα χάρη στις ΑΠΕ (Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας). Ωστόσο επεσήμανε ότι στην ουσία συμβαίνει το αντίθετο, εξ αιτίας του τέλους του ΑΠΕ, το οποίο πληρώνουν οι καταναλωτές με το λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος, καθώς όσο περισσότερες ΑΠΕ χρησιμοποιούνται, τόσο περισσότερο πληρώνουν οι καταναλωτές, κάτι που αποτελεί αντίφαση, καθώς αποδεδειγμένα οι ΑΠΕ μειώνουν το κόστος ηλεκτροπαραγωγής.
Ο κ. Γρηγορίου τόνισε ότι το υπουργείο γνωρίζει τη στρεβλή αυτή κατάσταση και έχει καλέσει τους αρμόδιους φορείς, μεταξύ των οποίων και η Greenpeace, να καταθέσουν τις προτάσεις τους.

Πηγή: skai.gr

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου